Mikulás itt, Mikulás ott

Vona Ildikó

 

 

 

Végre megérkezett a várva várt Mikulás. Sok helyen lehetett vele találkozni, és Miskolcon még egy színházi előadásra is volt ideje, ahol természetesen minden gyerek kapott tőle ajándékot.

 

Télapó itt van…

 

Csütörtökön már korán reggel az adventi villamoson utazóknak osztott szaloncukrot; huncut kísérői, a krampuszok pedig a jó hangulatról gondoskodtak. Az utasok napja nagyszerűen indult, ahogy annak a 400 borsodi hátrányos helyzetű gyermeknek, akik a Miskolci Nemzeti Színházban találkozhattak a Nagyszakállúval.

 

 

Negyedik alkalommal látta vendégül a Vodafone Magyarország az északi régió nehéz körülmények között élő fiataljait. A Mikulás valóban rénszarvasok húzta szánon érkezett a színpadra, ahol aztán minden gyerek átvehette tőle ajándékát. A csomag mellé ezúttal egy ölelés is járt.

 

 

A Művészetek Házában magát a Mikulást is meglepetés fogadta. Megnyílt ugyanis egy kiállítás Hétköznapi Mikulás címmel, amelyet Orosz Ila fotóiból állították össze. A képek különböző helyszíneken készültek, és azt láthatjuk rajtuk, hogy mit csinál a Mikulás akkor, amikor éppen nem a gyerekekkel találkozik.

 

 

Délután középiskolás fiatalok vették birtokukba Miskolc belvárosát, és újra megrendezték a mostanra már hagyományossá vált Rotary Zip’S Mikulásfutást. Kétezer-négyszáz diák futott mikulássapkával a fején. A Városház térről startoló – majd két kilométer megtétele után ugyanoda visszatérő – versenyben csak a leggyorsabbak részesülhettek értékes nyereményben, Mikulás-tallért azonban mindenki kapott.

 

Mikulásfutás a belvárosában

 

Este a Szent István téri adventi koszorúhoz látogatott el a Mikulás, ahol az óriási méretű Szeretetdoboznál osztott ajándékot.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek