Mikulás járt a régiségvásárban Miskolcon

Ünnepváró hangulatban telt a decemberi vásár, ahová maga a Mikulás is kilátogatott.

Minden hónap első vasárnapján régiségvásárt rendeznek Miskolcon. Az esemény egyre népszerűbb, a decemberi alkalom pedig ezúttal arra a napra esett, amikor a város adventi koszorúján ünnepélyes keretek között meggyújtották a második gyertyát. Nem csoda, hogy ma rengetegen voltak a belvárosban.

Régiségek háttérben az adventi villamossal (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Sokan már a karácsonyi ajándékokat akarták beszerezni a vásárban. A kínálat bőséges volt: szép számmal akadtak festmények, porcelán-, üveg- és fémtárgyak, játékok, ékszerek. könyvek, hanglemezek, asztali és faliórák, régi pénzek, érmék, bútorok.

Porcelánok (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Azonban nem csupán antik tárgyak között válogathattak a látogatók, hanem napjaink kereskedői is kínálták saját áruikat. Kapni lehetett termelői mézet, házi sajtot, lekvárt, szörpöt, kézzel készített gyöngysorokat, szőtteseket, hímzett ingeket, terítőket.

Télapó itt van! (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Ahogy az elmúlt évek során megszokhattuk, a villamosok ezúttal sem közlekedtek a vágányokon, helyettük autóbuszok szállították kerülő útvonalon az utasokat. Így aztán semmi sem zavarhatta a vásárlókat, kellemesen sétálgathattak a sok gazdára váró, régi holmi között. Még az idei adventi villamost is megcsodálhatták. A vásár ideje alatt a Városház téri megállóban várakozott, és bárki felszállhatott rá megtekinteni a belsejét. Utazni viszont nem lehetett vele, csak az árusok távozása után állt megint szolgálatba.

Régi pénzek (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Többször megjelent a vásárban a Mikulás is. Hol gyalogosan, hol motorkerékpáron érkezett, de a gyerekek mindig nagy örömmel fogadták. Szaloncukrot osztott a zsákjából, és fényképezkedni is lehetett vele.

Keleti hangulatban (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Idén már nem lesz több régiségvár, a következőt jövőre, 2022. január 2-án fogják rendezni Miskolc belvárosában, a Széchenyi utcában.

 

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek