Mikulec nem csak új rendőrséget és választási törvényt szeretne

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter 2021-ben tervezi a rendőrség, illetve a tűzoltóság működését szabályozó törvények módosítását, valamint a választási kampányról és a menekültügyi törvényről szóló törvény módosítását.

Elindul a koronavírus elleni oltások beadása, ezért bizakodó vagyok, és remélem, hogy fokozatosan képesek leszünk egy kicsit fellélegezni és előrelépni a rendőrök, tűzoltók és hegyimentők közszolgálatával, a választások megszervezésével és lebonyolításával, valamint a közigazgatás reformjával kapcsolatos terveinkben” – olvasható a parameter.sk cikkében.

Már márciusban szeretnék benyújtani a rendőrök közszolgálatáról szóló törvény módosításának javaslatát, melynek célja a közszolgálat javadalmazás révén történő vonzóbbá tétele, az elnöki kinevezések jelenlegi szabályozásának felülvizsgálata, valamint új követelmények bevezetése a legmagasabb vezetői pozíciókra nézve. Ezen túl a Tűzoltó- és Mentőszolgálatot érintő törvény módosítását is elő kívánja terjeszteni.

A tervek közt szerepel a magánbiztonságról szóló törvény megváltoztatása, amely egyebek között szorgalmazza majd a testre rögzített kamerák használatának bevezetését egyes ellenőrzési tevékenységek során” – tette hozzá a miniszter a TASR-nak adott interjújában.

Szigorítani kívánja a rendőrök és a tűzoltók felszerelésével kapcsolatos elvárásokat, foglalkozni kíván az elavult járműparkkal, valamint építkezési beruházási projektekbe szeretne kezdeni.

Forrás: parameter.sk

Még több hír Felvidékről: V4 Panoráma


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek