Milyen a tökéletes ketrec egy degunak vagy vadászgörénynek?

Lehet, hogy te is azok közé az állattartók közé tartozol, akik nem feltétlenül ragaszkodnak ahhoz, hogy egy kutya vagy egy macska tegye teljesebbé a napjaikat. Ebben az esetben valószínűleg számodra is a legjobb választás egy rágcsáló. De vajon milyen felszereléseket kell beszerezni egy ilyen kedvencnek?

Alapvető szükségletek

Tehát ha rágcsálóban gondolkozol, akkor vannak olyan felszerelések, amik nélkül nem valósulhat meg a felelős tartásuk. Az egyik ilyen alapvető dolog természetesen a megfelelő méretű ketrec. Szerencsére ma már a legtöbb webáruházban vagy állatkereskedésben beszerezheted, sőt még a legtöbbször arra sem kell külön figyelmet fordítani, hogy vásárolj hozzá etetőtálat, önitatót, házikót meg játékot, mivel általában jár hozzá.

Természetesen minden rágcsáló mérete más, így nem ugyanakkora ketrecben kell gondolkodni egy hörcsögnek vagy mondjuk egy degunak, sőt egy vadászgörénynek sem. Ebből kifolyólag az elrendezésük is különböző lesz, mivel a hörcsögök imádnak bújkálni és örömmel csinálnak végig néhány agility pályát, a nyulaknak pedig inkább olyan ketrecet kell választani, ahol kedvükre ugrándozhatnak.

Tehát kijelenthetjük azt, hogy minden esetben az állat szükségleteinek megfelelő ketrecet kell választani, amiben biztos, hogy jól érzi magát.

Ferplast Jenny 

Ha nagyobb mozgásigényű kisállatban gondolkodunk, mint amilyen a degu vagy a görény, akkor az egyik legjobb megoldás egy Ferplast Jenny ketrec. Persze a különlegessége nem csak a méretében rejlik, hanem számos más okból is kitűnő választás. Mivel ennek az elrendezése álló, így a kedvencünk bátran rohangálhat fel és le a ketrec minden pontján. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne rendelkezne a már megszokott higiénikus alomtálcával, ami nagyban megkönnyíti az almozás műveletét.

A Ferplast Jenny különlegessége továbbá az is, hogy a ketrec rendelkezik egy vagy több izgalmas csővel, amiben a deguk és a görények is nagyon szeretnek közlekedni. A ketrechez tartozó önitató praktikus és higiénikus, így ezzel nincs más dolgunk, mint naponta kicserélni benne a vizet, hogy az állat ne poshadt, többnapos vizet igyon.

Etetőtálban sem szenvedünk hiányt egy ilyen ketrec vásárlása esetén, sőt jobb esetben akár több is található benne. Az acél ételtartó előnye, hogy könnyű tisztán tartani, higiénikus és nem rágcsálja szét a kis kedvenc.

A ketrec tartalmaz általában még egy műanyag létrát, aminek igazán nagy hasznát veszik a mindennapokban.

Mivel a degu és a görény szereti a társaságot, ezért igazán praktikus, ha egyszerre rögtön kettőt vásárolunk, mert így biztosan jól fogják érezni magukat az új kis közegükben. Kell ennél több egy boldog kisállathoz?


Hasonló cikkek