Milyen közösségi média oldalt használjak a vállalkozásomhoz?

A különböző közösségi média platformok nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy szélesebb körben ismertté tegyük vállalkozásunkat. Fontos szem előtt tartani azonban, hogy nem minden platform alkalmas minden vállalkozás népszerűsítésére.

Cikkünkben sorra vesszük a legnépszerűbb közösségi média oldalakat és azt, hogy melyek alkalmasak leginkább a különböző típusú vállalkozások számára.

Facebook

A Facebook évek óta a legnépszerűbb közösségi média platformok közé sorolható, melynek köszönhetően széles közönség elérésére biztosít lehetőséget. Ebből adódóan számos vállalkozás számára optimális választásnak bizonyulhat, ha kellően kreatívak vagyunk. Funkcióit tekintve egyrészt remek lehetőség például, hogy saját oldalt hozhatunk létre a vállalkozásunk számára, és ezen keresztül kommunikálhatunk követőtáborunk felé. Másrészt a Facebook hirdetési lehetőséget is biztosít számunkra, melynek segítségével akár minimális anyagi ráfordítással érhetjük el célközönségünk tagjait.

Instagram

Az Instagram jellegéből adódóan elsősorban olyan vállalkozások számára lehet jó választás, akik erősen vizuális branddel rendelkeznek (ide sorolhatók például a divatmárkák és az éttermek). Szerencsére az Instagram is kínál számunkra hirdetési lehetőségeket, melynek segítségével új közönséghez juttathatjuk el vállalkozásunk hírét. Ez a platform elsősorban fiatalabb generáció körében népszerű.

Pinterest

Ha esetleg erősen vizuális jellegű brandünk van, akkor az Instagram mellett a Pinterest az a platform, melynek előnyeit a legjobban ki tudjuk használni. A Pinteresten lehetőségünk van közvetlenül a termékeinket promotálni, tehát tökéletes választás lehet például ruhák és ékszerek értékesítésére. A Pinteresten is lehetőségünk van hirdetni, de tartsuk szem előtt, hogy a Pinterest felhasználóinak többsége a női nemet erősíti, így ha az elsődleges célcsoportunkat nők képezik, akkor ez a platform kifejezetten előnyös lehet számunkra.

Twitter

A Facebookhoz hasonlóan ez a platform is sokféleképpen, sokféle vállalkozás számára alkalmazható hatékonyan, azonban a kulcs itt a kreativitásban rejlik. A Twitteren is lehetőségünk van hirdetni, de célozhatóság és célcsoport választás szempontjából nem mondható olyan hatékonynak, mint a Facebook hirdetések.

LinkedIn

Ha a közösségi média platformokra gondolunk, akkor általánosságban nem a LinkedIn az, ami az elsők között jut az eszünkbe. Ez a tény is közrejátszik abban, hogy ha a vállalkozásunk a végső fogyasztók számára értékesít termékeket vagy szolgáltatásokat, akkor sajnos a LinkedIn nem lesz jó választás számunkra. Ezzel szemben viszont, ha a szervezetek közötti piacon tevékenykedünk, akkor megtaláltuk az ideális platformot vállalkozásunk népszerűsítésére.

Összességében tehát nagyon fontos körültekintően kiválasztani azt a közösségi média platformot (esetleg platformokat), amely legjobban illeszkedik vállalkozásunk profiljához és típusához annak érdekében, hogy hatékonyan kommunikálhassunk célközönségünk felé.

Forrás: Rackhost.hu


Hasonló cikkek