Minden ami szemnek-fülnek-szájnak ingere – programsorozat Balatonszárszón

Október végéig tartanak a programok Balatonszárszón: a kicsiket a Csukás István-színházban, a nagyokat koncertekkel, finom ételekkel, italokkal és kulturális programokkal várják. 

A nemzetközi Balaton Akvarellfesztivállal indult és október végéig tart a balatonszárszói programsorozat, amelynek célja a turisztikai időszak szélesítése és a régió nevezetességeinek bemutatása

– közölte az MTI-vel Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere.

Az őszbe nyúló programsorozat valamennyi korosztálynak kikapcsolódást kínál, a gasztronómia mellett a kultúra, a sport és a helyi kézműves termékek bemutatása áll a középpontban. A kulturális programok közül a koncertek mellett példaként említette a József Attila Emlékházban megrendezendő Múzeumok éjszakáját, a július elsejei X. Nemzetközi Kórustalálkozót, a július 12. és 15. között tartandó Szárszói “Szövegelő” Irodalmi Hetet, amelynek keretében ingyenes tárlatvezetés várja az érdeklődőket a József Attila Emlékházban.

Július 28. és augusztus 5. között rendezik meg a VIII. Balatonszárszói Sárkányfesztivált, amelyen a fesztiválnyitó koncertet a Fabula együttes adja, a Csukás Színház a Hadart Színház előadásában a Süsü, a sárkány kalandjai című darabbal várja a kicsiket, a központi strandon pedig sárkányhajózással készülnek.

A polgármester kiemelte, hogy a gyermekeket egész nyáron számos program várja a Csukás Színházban. A programok tervezésekor a legfontosabb szempont volt, hogy Csukás István író történetei mellett magyar darabokat mutassanak be. Június 23-tól augusztus 25-ig lesznek előadások.

Csukás István, a nemzet művésze elmondta: nagyon fontosnak tartja, hogy a teátrum elmúlt nyolc éves működése során gyerekek tízezreinek arcára csalt mosolyt előadásaival. Csukás István szerint minden generáció lelkületét meghatározzák a mesék, lényeges hogy gyermekelőadásokkal várják a kicsiket.

Szeptemberben szüreti felvonulás és mulatság lesz, amely már hagyományosan a népviseletek és néptáncok ünnepe és az egész Kárpát-medencéből érkeznek a résztevők. Októberben pedig a Múzeumok Őszi Fesztiválja mellett egy irodalmi hétvége várja a Balatonszárszóra látogatókat


Hasonló cikkek