Minden idők legnagyobb drogfogása történt Nyitrán

Másfél tonna drogot talált a nyitrai vámhatóság. A Mexikóból becsempészett, elrejtett kábítószert egy, csupán májusban speciálisan kiképzett kutya segítségével találták meg.

Két fém üzemanyagtartályt ellenőriztek a vámosok. „A szállítás jól ismert útvonalon zajlott Mexikóból. Az árut tranziton szállították Mexikóból egy horvát kikötőn keresztül Szlovákiába, ahonnan az Európai Unió egész területére vitték volna tovább” – mondta Skokanová. A hatóság eljárást indított.

A vámellenőrzés során több műszaki eszközt is használtak, köztük egy mobil szkennerkészüléket és egy darut a nagyméretű rakományok mozgatásához. Hutch, a speciálisan kiképzett kutya és vezetője akadt rá a gyanús tartályra.

A vámosok lyukakat fúrtak a tartály aljába, ahol nagy mennyiségű fehér kristályos anyagot találtak. Az első elemzés szerint metamfetaminról van szó. Az anyag értéke 300 millió euró, adagokra csomagolva becslések szerint 2 milliárd euróért értékesíthető a feketepiacon.

A vámosok átadták az ügyet a rendőrségnek, akik a tűzoltók segítségét kérték a fémtartályok szétvágásához. A tartályokban talált anyagot a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomozója vette át további vizsgálat céljából.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek