Mindig csak előre…

Alig kezdődött el az újév, de lapunkat máris óriási megtiszteltetés érte: hosszú távú együttműködésbe kezdünk Magyarország egyik legpatinásabb érdekképviseletével, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével.

A VOSZ 1988-ban alakult, azzal a kimondott és felvállalt céllal, hogy az akkor újraéledő magyar piacgazdaság egyik jelentős és azóta is meghatározó rétegét, a vállalkozókat, vállalkozásokat képviselje. Ez nem mindig volt egyszerű, hiszen időről-időre különböző érdekek és értékek jelennek meg a világban és hatásaik alól ez a kicsiny európai kompország nem mindig tudta kivonni magát, de egy biztos volt, már az alakuláskor is: a vállalkozói lét, az innováció, a nyitottság elválaszthatatlan a magyar vállalkozói szellemiségtől. A VOSZ tagjainak és az érdeklődőknek hiánypótló megoldásokat kínált és kínál: konferenciákat szervez, szakértőket foglalkoztat, tanácsot ad, szakmai segítséget nyújt, üzleti kapcsolatokat szervez.

Ma Magyarországon majdnem minden harmadik munkavállaló egy olyan szervezetnél dolgozik, amely tagja a szövetségnek. 12 ezer saját tagja mellett a VOSZ, partnerein keresztül, további 40 ezer vállalkozással működik együtt, illetve képes ezen cégek érdekeit megfelelően képviselni itthon és külföldön, valamint szolgáltatásokat nyújtani számukra. A szervezet aktívan részt vesz az országos érdekegyeztetés fórumain. A szövetség lelkes közössége a fővárosban és minden megyében saját irodával rendelkezik és határon túli vállalkozói képviseletekkel is együttműködik.

Ismeretes, hogy a VOSZ aktívan részt vesz a Széchenyi Kártya Programban, ez az egyik legjelentősebb olyan hitelkonstrukció, amelyben a magyar vállalkozások kedvező kamatozású, szabad felhasználású, vagy éppen beruházási-, fejlesztési-, foglalkoztatási- és több más céllal hitelekhez juthatnak. A szövetség tagjai a legfrissebb információkat a szervezet honlapján és közösségi oldalain találhatják meg, illetve rendszeresen kapják a hírleveleket, a VOSZ havilapját, valamint más kiadványokat is.

Széchenyi István szerint „nem termékeny lapály, hegyek, ásványok, éghajlat stb. teszik a közerőt, hanem az ész, mely azokat józanon használni tudja”. A továbbiakban az ész használóit is bemutatjuk. Tartsanak velünk!

Németh László

 

ÜzletPannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek