Minősített könyvtár lett a borsodi megyei

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tavaly nyújtotta be pályázatát, amivel aztán elnyerték a Minősített könyvtár elismerést. A díjat Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át az intézmény vezetőjének, Prokai Margitnak.

Az igazgatóasszony örömmel emlékezett vissza arra a 2013-as eseményre, amikor egyesült a megyei könyvtár a miskolci, városi fiókhálózattal. Onnantól kezdve működik náluk minőségbiztosítási tanács, és részletesen kidolgozták a minőségi munkához elengedhetetlenül szükséges követelményeket. A benyújtott pályázatban felsorolták az addig elért eredményeket, megfogalmazták az intézmény erősségeit, külön kiemelve közülük a magasan képzett szakembergárdát. Sokan egyetemi végzettséggel rendelkeznek, némelyik könyvtárosnak több diplomája is van.

5 évre szól a Minősített könyvtár elismerés, ami növeli az intézmény országos szakmai presztízsét, ugyanakkor bármikor visszavonható. Pályázatukban éppen ezért a napi teendők mellett előre is tekintettek és kidolgozták, hogy az alkalmazottak közül kiket fognak beiskolázni, milyen irányba szándékoznak továbblépni. Folyamatosan mérik az olvasók elégedettségét, igényeit, és folytatódnak majd a fejlesztések. Idén megújul a Petőfi Sándor Könyvtár, de célul tűzték ki, hogy a többi fiókkönyvtár is modern, 21. századi körülmények között fogadja az olvasóit.

PTV Fotó: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek