Mire nem jók a nyitófülek?

Gondoltad volna, hogy alumínium nyitófülek – mint, amilyen például a sörös dobozokon van – alkalmasak rá, hogy ékszert, táskát vagy dekorációt készíts belőlük? A nyitófülekből készített munkák pedig kifejezetten jól néznek ki!

Karkötő nyitófülekből

Miután szorgosan sikerült összegyűjtened egy markényi nyitófület, mérd le a csuklód hosszát és annak megfelelően készíts belőlük karkötőt.

Ehhez a nyitófüleken túl nem lesz másra szükséged, mint egy hosszú, ízlésednek megfelelő szalagra, egy gombra, tűre ás cérnára.

Helyezd egymás mellé a nyitófüleket és a fül egyik lyukán fűzd át a szalagot. Illesszél hozzá egy másik fület és azt hozzáfogatva ugyanazon a lyukon vezesd vissza a szalagot.

Folytasd a műveletet addig, amíg el nem éred a kívánt hosszúságot. Ha ez megtörtént, kanyarítsd vissza a szalagot a másik lyukon úgy, hogy hagyj egy ujjnyi széles fület, amin a gombot átfűzheted. Ezt követően vezesd végig a szalagot hasonló módon a másik oldalon. Ha visszaértél a kiindulópontra, öltsd össze a szálakat cérnával, majd varrj rá egy gombot is és már kész is van a karkötő.

Gyertyatartó nyitófülekből

Ha az előző cikkünkből ötletet merítettél és öntöttél magadnak saját gyertyát, akkor most elkészítheted hozzá a dísztartót is.

Rakj egymás mellé annyi nyitófület, ami körülbelül elég, hogy körbefogasd vele a gyertyát. A füleket kösd össze kis alumíniumkarikákkal, vagy ha az nem áll rendelkezésedre, akkor szalagokat is használhatsz. Ha látszólag elég hosszú a csík, akkor vezesd körbe a gyertyát vele és kötözd össze a két végét a választott kellékkel.

Nyitófül dekoráció

Nyitófülekből egyszerűen készíthetsz dekorációs mintát például hátizsákra vagy táskára. Most egy egyszerű virágmintának az elkészítését fogom bemutatni.

Fogj nyolc-tíz darab nyitófület és rakjad őket körbe úgy, hogy a keskenyebb részük essen a kör belseje felé. A kör belsejénél lévő lyukakat kösd össze úgy, hogy mindig az átlós elemeket fogasd össze egymással. Minél többször ismétled meg, annál erősebb, tartósabb lesz.

nyitofulek

Táska nyitófülekből

Ha belejöttél a nyitófülekkel való alkotásba, akkor a következő feladat biztosan tetszeni fog! Gyakorlatilag nincs más dolgod, mint a karkötőkészítésnél tanult fűzést ismételgeted, anélkül, hogy gombot varrnál rá.

Készíts négy-öt darab karkötőt úgy, hogy mindig egy párral kevesebb fület fogatsz össze. Az így kapott köröket szőjed össze egymással. Az aljára fogass fel még egy csíkot és el is készült a kistáska.

Várjuk a nyitófülekből általad készített munkákat kommentben vagy a Facebook oldalunkon!


Hasonló cikkek