Miről mesél karakterszámunk a Feng Shui asztrológiában? – 4. rész

Karakterszámunk ösztönös, igazi természetünket jelzi – ezért különösen gyermekeknél alapvető fontosságú a helyes meghatározása.


A karakterszám (melyet a gua számok mellett „másodlagos” jelölőként tartanak számon) felnőtteknél főleg akkor kerül a felszínre, ha valami rendkívüli érzelmi hatás ér bennünket, pl. stresszhatás vagy kényszerhelyzet. Ilyenkor a gyermekkorunk megoldatlan problémái és viselkedésmódjai hatására cselekszünk. Ha tudatában vagyunk ezen gyengeségünknek, könnyebben a megfelelő vizekre tudjuk visszaterelni a magatartásunkat és érzelmeinket.

Április elején szó volt a karakterszámok /gua számok legfontosabb jellemzőiről. Most lássuk, kinek milyen gyengeséggel kell megküzdenie! A meghatározások a táblázatot követik. 

Az 1-es karakterszámúak érzelmei – a vízhez hasonlóan – áradóak, és mély titkokat rejthetnek. Könnyen befolyásolhatóak, ezért kényszerhelyzetben gyakran hoznak olyan döntéseket, amelyeket később megbánnak.

A 2-es karakterszámúak segítőkészségükről, őszinteségükről híresek, de arról is, hogy az önbizalmuk gyenge lábakon áll. Megfelelési kényszerük miatt kihasználhatják őket.  A becsapást nehezen viselik.

A 3-as karakterszámúak hangulatai szélsőségesek lehetnek. Heves, energikus kitöréseik a villámláshoz teszi hasonlatossá őket, s sziporkázó ötleteik is támadhatnak. Ám kíváncsiságuk, hiúságuk és az, hogy nem szeretnek és nem tudnak veszíteni, gondokat okozhat a társas kapcsolataikban.

A 4-es karakterszám a fa elemhez kapcsolódik. Ahogy a szél lengeti a fák lombjait, úgy ők is nagyon alkalmazkodó természetűek. Általában érzékenyek és sok biztatásra van szükségük. Naivitásuk miatt sok csalódás érheti őket.

A 5-ös karakterszámúakra minden elem hat, ezért kissé ellenmondásos személyiségek lehetnek. Segítőkészségüket mások néha kihasználják, ami gyanakvóvá teheti őket.

A 6-os karakterszámúak nagyon igazságszeretőek, önérzetesek, s akár bizalmatlanok.  A tiszta égbolthoz szokták hasonlítani az ide tartozókat. Igazságérzetük miatt túlzásokba eshetnek.

A 7-es karakterszám karaktere a tóval jellemezhető, mely a felszínen nyugalmat mutat, de közben a mélységben az érzelmek csatái dúlhatnak. Ha ez átcsap, szertelenné, csapongóvá válhat az illető.

A 8-as karakterszám csendes, befelé forduló személyiség, aki ugyanakkor fanatikusan törhet a céljai felé.

A 9-es karakterszámúak a tűzhez hasonlatosak: élénk, lelkesítő személyek, akik előre tekintenek és a mában élnek, akár a következményekről is megfeledkezve.

Tihanyi-Konda Szilvia

 

A témához kapcsolódó cikkeink:

Hogyan kapcsolódnak össze a számok és jellemek a Feng Shuiban?

Az elemek egyensúlya a Feng Shuiban

Feng Shui és az asztrológia – 1. rész

Feng Shui és az asztrológia – 2. rész: Miről árulkodnak a gua személyiségszámok?

A „9 csillag”módszer jellemzői – Feng Shui és az asztrológia 3. rész


Hasonló cikkek