Miskolc CD és „Magyarország szeretlek!”

Idén ismét megrendezik az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” című országos programsorozatot, melyhez második alkalommal csatlakozik a borsodi megyeszékhely.

Szeptember 27-én egésznap koncertek, kézműves vásár, népi mesterségek, lovas bemutató és lovasjátékok várják az érdeklődőket a megújult Diósgyőri várban.

Az ünnep alkalmából egy CD is megjelent Ez Miskolc! címmel, amit sajtótájékoztatón mutatott be Kiss Gábor alpolgármester és Papp Ferenc, a Kulturális és Idegenforgalmi Osztály vezetője. A lemezen miskolci kötődésű együttesek dalai hallhatók és érdekessége, hogy mindössze 1000 példányban adták, így kereskedelmi forgalomban nem kapható, csupán városi rendezvényeken lehet majd megnyerni, valamilyen vetélkedőn. Promóciós anyagnak is szánták: ajándékul a városba érkező, hivatalos látogatáson járó személyeknek. A lemezen szereplő zenekarok koncerten is hallhatók lesznek szeptember 27-én, a Diósgyőri várban.

A CD-n a bónusz P. Mobil-szám mellett, még 10 dal található az Edda Művek, a Reflex, a Czemende, a Miskolc Dixieland Band, a Twist Olivér Kórus, a Sky Fanatic és a Bíborszél zenekarok előadásában.

(Szöveg és fotó: Vona Ildikó)


Hasonló cikkek