Miskolc fehér, akár a menyasszony ruhája

Pénteken megérkezett Miskolcra is a havazás. Egész nap sűrű, nagy pelyhekben hullt a hó, így estére már 15 centiméteres, fehér takaró borította az egész várost.

Nem okozott gondot a villamosközlekedésben a hirtelen lezúdult hó, a buszok között viszont akadt olyan, amelyik 15 percet késett. A Miskolci Városgazda Kft. folyamatosan takarítja az utakat, utcákat, valamennyi hókotró dolgozik, 350 személy pedig kézi hóeltakarítást végez.

 

Miskolcot és Kossuth Lajos szobrát is betakarta a hó / PTV Fotó: Vona Ildikó
Miskolcot és Kossuth Lajos szobrát is betakarta a hó

 

Mivel egész éjjel havazott, szombat reggelre már 30 centiméteres hó fedte a várost. A 2-es villamosok nem közlekednek a Vasgyár irányába és a buszoknál is változás van. Némelyiknél 15-25 perces késésre kell számítani, ezért célszerű indulás előtt tájékozódni a menetrendről telefonon, vagy az MVK Zrt. honlapján.

Ezen a télen a mostani az első komolyabb hóesés a borsodi megyeszékhelyen, ami nagy örömet okozott a gyerekeknek, és nem riasztotta el azt a menyasszonyt és vőlegényt, akik péntek délután Miskolc belvárosában fényképezkedtek. Sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: Ifjú pár a hóesésben, péntek 13-án


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek