Miskolc ünnepi villamosa a legszebb Európában

 

Néhány napja egy cseh portál szavazást indított Európa adventi villamosai között, hogy megtalálja: „Hol van a legszebb karácsonyi villamos?”.

Európa adventi járatai (Fotó: mhd86.cz)

 

A verseny még tart, jelenlegi állása szerint a borsodi megyeszékhely díszes szerelvénye nyerte el a legjobban a szavazók tetszését. Miskolc mellett 17 város ünnepi fénybe öltöztetett járata szállt ringbe az Európa legszebb adventi villamosa címért. A külföldiek között van Prága, München, Bécs, Magdeburg, Krakkó, Magyarországról pedig Debrecen és Budapest járatára lehet voksolni.

Pillanatnyilag a miskolci vezet 64 százalékkal a fénybe öltöztetett járművek között. A másik két hazai versenyzőnek viszont csupán a szavazatok 6-6 százalékát sikerült megszerezni eddig.

Miskolcon indulása óta töretlen népszerűséggel közlekedik az Adventi Villamos. Tömegek várakoznak a Tiszai Pályaudvarnál lévő végállomásánál, hogy utazhassanak rajta. Szokás szerint minden évben kívül és belül megújul a szerelvény.

 

A miskolci villamos belseje a kandalló mellől nézve (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

 

A külseje idén havas tájat ábrázol, világító rénszarvasokkal, fenyőfával, belső utastere most egy kellemes szoba hangulatát árasztja, kandallóval, díszekkel. Az idei adventi járatot a kovácsoltvas elemek és a hozzá illeszkedő színek teszik különlegessé, a hangszórókból megszólaló karácsonyi dalok hallatán pedig még meghittebbé válik az utazás.

 

A villamos belseje, balra a kandallóval (Fotó: Vona Ildikó/ PTV)

 

December 29-én, pénteken délben a cseh oldal által indított verseny a következő eredményt mutatta: összesen 17.748 szavazat érkezett a portálra, ebből Miskolcnak 14.263-at sikerült megszereznie. Vízkeresztkor kiderül a végeredmény, de az Adventi Villamos kalauza tegnap – amikor a versenyről kérdeztem – már boldogan mondta: „Biztosan nyerünk!”.

 

(FOTÓK:  adventi villamosok/ mhd86.cz portál, miskolci képek: Vona Ildikó/ PTV)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek