Miskolci legendák – Már olvashatók az újabb miskolci történetek

Miskolci legendák címmel adták ki 2009-ben az első kötetet, most pedig megjelent a második rész, melyben Fedor Vilmos szerző 700 évet és 25 történetet dolgoz fel.

A könyvet Kepes András újságíró, televíziós személyiség ajánlotta az olvasók figyelmébe a miskolci színházban tartott könyvbemutatón.

 

Fedor Vilmos és Kepes András / PTV Fotó: Vona Ildikó
Fedor Vilmos és Kepes András

 

Fedor Vilmos harminc éve kutatja a helyi legendákat és tanulmányozza ismert, Miskolcról származó személyiségek életét. Olyan emberekkel foglalkozik, akik innen indultak, hírnevet szereztek maguknak, de sohasem tagadták meg a borsodi gyökereiket. Kepes András szerint a most elkészült könyv azért izgalmas, mert felkelti az olvasók érdeklődését Miskolc iránt. Aki eddig is szerette a várost, azért fogja élvezettel olvasni a történeteket, aki pedig nem ismerte, azt arra ösztönzi, hogy jobban megismerje.

Nagy Lajos korától indulva Dóczy József, Latabár Endre, Szabó Lőrinc, Dargay Attila, Pressburger Imre, napjaink ismert sportolói és számos híresség története olvasható a két kötetben, amiket Fedor Vilmos december 16-án 15 órától a miskolci Géniusz Könyváruházban dedikálni is fog.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek