Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Minden szülő a legjobb nevelést szeretné nyújtani a gyermekének, már születésétől fogva. Hibát követhetünk el azonban, ha saját magunkból indulunk ki. Mert már a kicsi babáknak is egyéniségük van – aki legalább két gyermeket nevel, egyetérthet ezzel.

Ma a Halak jegyűek nevelésére vonatkozó legfontosabb sarokpontokat tárgyaljuk, a sorozat következő részében pedig a Kos gyermekekre vonatkozó különleges bánásmódhoz adunk támpontokat.

Milyen egy Halak gyermek?

Már kisbabként nagyon jó: sokat alszik, békés, csendes. Későbbi éveiben is általában szót is fogad, nem táncol a szülei idegein. Persze, ő is igényi a kiegyensúlyozott, nyugodt családi légkört.  Igazi vizes jegyűként imádja a vizet, a tisztaságot, képes lenne órákat álmodozva eltölteni fürdőszobában – ám ki nem állhatja, ha sürgetik. Az agresszió, követelőzés, türelmetlenség hatására csak még jobban „befordul”, görcsössé válhat. A fenyegetettség hatására félénkség, szorongás, önbizalomhiány alakulhat ki nála, ezért a szüleinek nagyon csínján kell bánni a hangos szavakkal! Sokkal inkább kedves, megértő noszogatásra van szükség az esetében.

Görgessen tovább, hogy megtudja, mitől különleges az Ön gyermeke is, ha a Halak jegyében született!

pisces-mereg

A közösségekben gyorsan szót ért a többiekkel, mert nagyon engedékeny – emiatt előfordulhat, hogy mások helyett ő végzi el a „piszkos munkát”, könnyen válhat áldozattá. Mivel nagy álmodozó,néha a valóság határait is elmosódottan érzékeli, ilyenkor észrevehetjük, hogy túlszínezi a meséit, vagy az igazság eltorzításával emlékezik vissza dolgokra. A füllentéseknek próbáljuk gyorsan elejét venni, de soha nem erőszakos tiltással!

Összességében a Halak gyermek egy kicsit bizonytalan, könnyen befolyásolható, ámde nagyon jóindulatú, akit bánthat a durvaság. Ügyelnünk kell arra, hogy ezt a sokszor vigasztalásra szoruló ÉTERI LÉNYT nehogy túlféltsük, nehogy elkényeztessük. Meg kell tanulnia nemet mondani, és meg kell tanítani arra, hogy önálló akarata legyen, mert csak így válhat kiegyensúlyozott, elégedett emberkévé.

 

A sorozat következő része: jövő hét csütörtökön!

Képek forrásai: http://pre07.deviantart.net/https://universalangelicview.files.wordpress.com


Hasonló cikkek