Az MKP tiltakozik amiatt, hogy Orbánt kleptokrata fasisztázták a rádióban

A Szövetség MKP-platformja és a pártelnök, Forró Krisztián harcosan védelmezi az Orbán-rendszert a szlovák közrádió magyar adásában elhangzott véleménnyel szemben. A magyarországi közpénzből finanszírozott másik médiumban megjelenő, dehumanizáló kijelentésekkel szemben ugyanakkor nem lép fel.

A Szövetség MKP-platformja egy állásfoglalást tett közzé, amelyben azt írják, értetlenül állnak az előtt, hogy az általuk „neoliberálisan gondolkodónak” nevezett személyek szerintük gyűlöletmegnyilvánulásokat tesznek a Fidesz–KDNP és Orbán Viktor választási győzelmével kapcsolatban.

A szlovák közmédia magyar adásában, a Pátria rádióban Soltész Árpád politikai publicista ugyanis „fasiszta kleptokráciának nevezte” az Orbán-rendszert. Én azt hittem, hogy a Szövetség a szlovákiai magyar kisebbség érdekeit képviseli, nem Orbán, vagy a Fidesz, esetleg a magyar állam érdekeit. Úgy látszik, tévedtem” – reagált Soltész az őt ért támadásra.

Forró Krisztián pártelnök el szeretné érni, hogy a közmédia elhatárolódjon az efféle kijelentésektől. Forró szerint Soltész megnyilvánulásában uszításra utaló jeleket vél felfedezni, szerinte a médium vezetésének döntenie kell, elfogadja-e ezt az irányultságot.

A pártelnöknek a Pátria rádióban elhangzottakról alkotott véleményével azonban nem ért egyet Mózes Szabolcs, a Szövetség alelnöke. Mózes, aki az Összefogás-platform tagja, elmondta, szerinte a sajtónak kell a politikát ellenőriznie, nem fordítva. Rigó Konrád, a Híd-platform vezetője Soltész kijelentéseiről annyit mondott, bár a publicista fogalmazhatott volna óvatosabban, de ezzel együtt sem kell felelősségre vonni a rádiót, vagy magát Soltészt. Rigó ugyanakkor arról is beszélt, a véleményszabadság korlátain túl van embercsoportoknak a megalázása. Helytelenítette, hogy valaki a „kártékony férgek” dehumanizáló kifejezést használja.

Forrás: ujszo.com

Nyitókép forrása: Somogyi Tibor

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek