Modernizálódik Domaszék

2021 a változások éve lesz a településen. Több fejlesztést is terveznek, ami jelentősen növeli majd a falu vonzerejét.

A már megvalósult pályázati lépések közül az egyik legjelentősebb, hogy az önkormányzatnak sikerült szert tennie egy 100 lóerős traktorra, amivel nagyobb munkákat is el tudnak majd végezni saját maguk, mint például közútjavítás. Ennek köszönhetően nem kell bérbe venniük gépet, sem munkaerőt.

Aminek talán a mai rohanó, s szinte online élő világban még jobban örülnek a lakosok, azok a hamarosan beiktatásra kerülő ingyenes wifi pontok, melyeket kül –és bel téren egyaránt használhatnak majd. A beruházás a WIFI4EU pályázat keretein belül valósul meg. Az ingyenesen használható wifivel a lakosság hétköznapjait szeretnék megkönnyíteni, mivel ma már szinte mindenhez szükséges az internet és a koronavírus miatt egyre elfogadottabb, sőt szükségszerű, hogy amit csak lehet, online intézzünk el. Ezzel a projekttel természetesen a település korszerűsítését is fokozzák, akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy akadálymentesítést hajtanak végre a virtuális térben.

A wifi pontokat tíz helyszínen teszik elérhetővé, ehhez kapcsolódva pedig ezeken a helyeken térfigyelő – kamerarendszert alakítanak ki, amivel a község biztonságát is növelik.

S végül, hogy a sportolni vágyók is  új lehetőségeket tapasztalhassanak meg, nagyszabású judo terem kialakításba kezdtek. A beruházás februárban indul, és ha minden a tervek szerint halad, szúk határidővel készen is lesz.

Mindezek mellett egyéb projekteket is véghez kívánnak vinni Domaszéken, de e három terület mérföldkövet jelent a település és a lakók életében.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: moranettv.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek