Mondjad, Atikám! – Vecsei H. Miklós József Attila-estje

Nagyra tartom Vecsei H. Miklós munkásságát, a POKET zsebkönyveket például kifejezetten ötletes, kreatív és átütő ötletnek tartom. Viszont senki se feledje, hogy elsősorban ő színész, azok közül is az egyik legkülönlegesebb.

Már jó ideje tervezem, hogy váltok egy jegyet a Mondjad, Atikám! című előadására, ugyanis rengeteget dolgozott vele, többezer oldalt olvasott végig József Attiláról, mielőtt megszületett volna ez a monodráma. József Attila ráadásul egy olyan irodalmi személyiség, aki szintén nagyon különleges volt, rengeteg dolog történt vele, valamint leendő irodalomterapeutaként nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehetett a költői lélek. Amilyen alaposan készült a darab, és amilyen felkészült Hasi József Attilából, az egyik leghitelesebb (ha nem a leghitelesebb) József Attila reprezentációnak érzem már így látatlanban is. Ha eljutok egy előadásra, biztosan fogok élménybeszámolót írni.

A monodráma hivatalos bemutatása a Vígszínház oldaláról:

Rendező: Vecsei H. Miklós
Vecsei H. Miklós József Attila-estje

(19.00-as kezdés esetén az előadás várható befejezésének ideje 21.10. Az előadást 1 részben játsszuk.)

Mit jelent nekünk József Attila? Ismerjük az életét. Van kedvenc versünk tőle. Életszakaszainkban újra- és újraértelmezzük sorait. De ritkán gondolkozunk el azon, hogy milyen pusztító szenvedély és szeretni vágyás élt benne. „József Attila az őrület erejével, egy-egy szavával néha mélyebbre nyúlt, mint bárki más előtte” – írja róla naplójában Márai Sándor. Ebből a mélységből merít Vecsei H. Miklós, innen próbálja megmutatni a költő életútját, szerelmeit és versrészleteit – nem messze a rakodópart alsó kövétől.
A Mondjad, Atikám! előadással József Attila halálának 80. évfordulója alkalmából emlékeztünk meg a költőről.

bemutató | 2017. december 15. | Pesti Színház

Az előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Előadja: VECSEI H. MIKLÓS
Látvány: VECSEI KINGA RÉTA
Ügyelő: KORMÁNYOSI MIKLÓS
Súgó: MÉSZÁROS CSILLA
A rendező munkatársa: SZLÁDEK KATA

Alább pedig egy nagyon jó videó zárásként, melyet az M2 Petőfi TV készített:


Hasonló cikkek