Monoklonális antitest-terápiával kezelik a Covid-fertőzötteket Észak-Komáromban

Monoklonális antitest-terápiával kezelik a koronavírus-fertőzötteket az Agel csoport komáromi kórházában. 96 csomag REGN COV2-t (kasirivimab és imdevimab) gyógyszert kapott a határmenti kórház – tájékoztatott Komjáthy Hajnalka, a kórházi gyógyszertár vezető gyógyszerésze.

Minden csomagolásban két adag gyógyszer van, a körzeti orvos írhatja fel a betegség korai szakaszában azoknak a pácienseknek, akiknél nagy a kockázata a súlyos szövődmények kialakulásának.

A monoklonális antitesteket a kórházban, infúzióban adják be, a kezelés 30 percig tart. A beteget még egy órán át bent tartják megfigyelésre. Olyan páciensek számára javallott ez a terápia, akiknél a COVID-19-fertőzés tünetmentes, enyhe vagy közepesen súlyos lefolyású, és akik nem szorulnak kórházi kezelésre.

A kasirivimab és az imdevimab olyan fehérje, amely a COVID-19 betegséget okozó koronavírus tüskefehérjéjéhez (spike protein) kötődik. Ez megakadályozza, hogy a vírus bejusson a sejtekbe és fertőzést okozzon, a betegek gyorsabban és egyszerűbben leküzdhetik a fertőzést.

Nyitókép: nemocnicakomarno.agel.sk

Kövessen minket: tasr, Facebook

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek