Mórahalmon jó ügyet szolgálnak a szívből jövő kupakok

Kupakgyűjtő szívet kapott a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola a Föld Napja alkalmából. Az átadáskor majdnem teljesen teli is lett a kupaktartó.

Ahogy azt korábban megírtuk, egyre kedveltebbek az országban a szív alakú gyűjtők, amik általában fémből készülnek és PET – palackok kupakjait lehet beléjük helyezni. Megyékben többek között Makón és Üllésen található ilyen tároló.

A kupakokból befolyt összeget minden település jótékonysági célra fordítja. Mórahalom ezt a Reménysugár A Dél-alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványnak ajánlja fel, hogy segítse a kicsik gyógyulását.

Az ötlet az egyházi iskola szervezetétől, a tavaly novemberben létrehozott Szent László Apródjainak Oktatásáért Alapítványtól származott. Elnökük, Dr. Vághy Imre Richárd az átadáson elmondta, hogy nagyon fontosnak tartják a jótékonyság és a szívbe bárki beledobálhatja az összegyűjtött és tiszta kupakokat, nemcsak a diákok és az iskolában dolgozó felnőttek.

Ez a szív tehát mindenkié, aki elhivatottságot érez magában a környezetvédelem és a rászorulók megsegítése iránt. Így szervezett kupakgyűjtésbe kezdhet a város apraja – nagyja, de akár az odalátogató vendégek is.

A moranettv.hu beszámolójából azt is megtudtuk, hogy az iskola egyébként is kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra, a szív alakú gyűjtő pedig tovább növeli a kis – és kicsit nagyobb diákok lelkesedését.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt kép: Szent László Katolikus Általános Iskola közösségi oldala.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek