Mórahalom: átadták a bölcsőde új épületét

A pénteki nap folyamán, szeptember 10-én átadták a város bölcsődéjének új épületét és az óvoda új tornaszobáját. A fejlesztés már esedékes volt, így a település legkisebbjei is eleget mozoghatnak

A kisgyermekeknek az önfeledt játék, a mozgás és a társas pillanatok a legfontosabbak. Lehetőséget kell biztosítani nekik minden olyan tevékenységre, ami a világuk felfedezését szolgálja. A legcélszerűbb és legjobb megoldás pedig az, hogyha szabadtéren is van lehetőségük a játékra. Mórahalom új, 28 férőhelyes bölcsőde épülete a támogatásoknak köszönhetően ezt is lehetővé teszi.

Az intézmény a gyermekek javát hivatott szolgálni, az épület pedig korszerű, energetikailag is modern ahhoz, hogy megfelelő, 21. századi, kisgyermek neveléshez elengedhetetlen nyugodt és biztonságos körülményt teremtsen. A belső térben és az udvaron is rengeteg a játék. Mászóka, gyermektricikli, hinta, lovacska. Valamint természetesen elég hely van ahhoz, hogy a kicsik szaladgálhassanak. Ugyancsak hasonló a helyzet az óvoda tornaszobájával. Új foglalkozásoknak, mozgásos, játékos feladatoknak ad helyet.

Mórahalmi bölcsődeudvar
A mórahalmi bölcsőde – Fotó és kiemelt kép: Móra – Net Televízió

Ám a fejlesztések társadalmi, gazdasági és munkaerő piaci szempontból is elengedhetetlenek. A bölcsőde újabb kisgyermekeket képes befogadni, ellátni. Ezzel megkönnyítik a szülők életét, és okot adnak fiatal pároknak a családtervezésre. Hiszen minden szükséges intézményt és ellátást megtalálnak, ami a gyermekvállalást – és nevelést támogatja. Emellett viszont a bölcsődefejlesztéssel öt új munkahelyet is teremtettek Mórahalmon. Ami hozzájárul a település erősödéséhez.

A pénteki átadó természetesen ünnepélyes keretek között zajlott, melyen számos fontos szerepet betöltő személy részt vett. Jelen volt Nógrádi Zoltán polgármester, Polner Eörs a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés alalnöke, Gyuriczáné Botka Emőke bölcsődei szakértő, alelnök, Magyar Bölcsődék Egyesülete, Baloghné Baranyás Ágnes bölcsőde vezető és Joó Balázs esperes – írja a Móra – Net Televízió közösségi oldalán.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek