Most aztán tényleg szétveri Gyurcsány az MSZP-t?

Tíz év után megismétlődik 2011?

Tucatnyi helyi szervezet készíti elő a hétvégén, hogy kollektívan kilép a Magyar Szocialista Pártból – tudta meg a 168.hu. A lap információi szerint így kívánnak tiltakozni az MSZP vezetőségének kizárási hullámára, azonban érdekes momentum, hogy a kizárások mögött mindenhol a DK sejlik fel.

A baloldali lap információi szerint szombaton zárták ki a pártból Szakács Lászlót, Juhászné Lévai Katalint és Morkai Mihályt, korábban pedig volt elnökétől, Molnár Gyulától szabadult meg a párt, mégpedig azért, mert a DK frakciójába ülne, ha megválsztánák országgyűlési képviselőnek, bár ehhez lehet még szava az MSZP elnökének is.

Szakács László története hasonló a 168.hu szerint, Lévai Katalinnak, a volt miniszternek pedig amiatt, mert – nem elírás – több DK-s posztot osztott meg a közösségi oldalán, mint amennyi MSZP-st. Morkai Mihály viszont ő közeledett a DK irányába.

Azonban úgy tűnik, eamitt a kizárások miatt tucatnál is több megyei, illetve városi MSZP-szervezet jelenti be az elkövetkezendő napokban, hogy kollektívan távoznak a szocialista pártból (valószínűleg a DK irányába), ami azt is jelenheti, hogy még a mostaninál is rosszabb pozícióba kerülnek a szocialisták.

Különös párhuzam, hogy anno a DK megalakulásakor sok szocialista alapszervezet hagyta ott egyik-napról a másikra a rendszerváltó pártot, ami manapság már önálló frakciót sem képes alakítani az Országgyűlésbe. Lehet, hogy ezzel a lépéssel bekerül az utolsó szeg is az MSZP koporsójába?

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek