Most kiderül, józanon mekkora zseni Lars von Trier

Lars von Trierről A nimfomániás befejezése óta annyit lehetett hallani, hogy próbál leszokni az alkoholról és drogról, sorstársai által látogatott összejövetelekre jár, és attól retteg, hogy józanul már csak béna filmeket lesz képes készíteni (azt nyilatkozta, hogy minden korábbi filmjét befolyásolt állapotban csinálta). A kreativitásáról nem tudunk nyilatkozni, de a bizarr humorérzéket biztosan nem veszítette el – ezt bizonyítja az új filmjét bejelentő videó, amit a hivatalos Facebook-oldalára rakott ki a rendező.

„Ez nem rocknroll, ez népirtás” – mondja bele a kamerába, és közben furcsán rángatóznak a mókás fehér fejkendőt viselő dán fenegyerek arcizmai. Ennél most hirtelen nem is tudunk költséghatékonyabb módszert mondani egy film reklámozására.

Lars von Trier a 2014-es berlini filmfesztiválon

Forrás: AFP/Johannes Eiselemiddleon42772932

A The House That Jack Built eredetileg egy nyolc részes minisorozat lett volna nemzetközi szereplőgárdával, és egy sorozatgyilkos történetét mesélte volna el az elkövető szemszögéből. A 2014-es velencei bejelentéskor a producer precedens nélkülinek nevezte a sorozatot. A szakember valószínűleg nem látta a 2012-es Maniac című horrort, abban ugyanis szinte végig az Elijah Wood által játszott sorozatgyilkos szemszögéből látjuk kibomlani a cselekményt. Von Triert ismerve ezen az alapötleten még biztosan csavarni fog egyet-kettőt.

A sorozat ötletét elvetette Von Trier, a The House That Jack Built címmel egy mozifilmet fog leforgatni idén ősszel. Amúgy a népirtásos szöveg és a két fekete pöttyel díszített fejkendő is egy főhajtás David Bowie előtt – világosított fel minket a Flavorwire cikke. A mondat a nemrég elhunyt rocksztár Future Legend című számából származik, a fejkendő pedig hasonlít ahhoz, amit a rocksztár a Blackstar és a Lazarus című videoklipjében viselt. Von Trier két filmjének (Manderlay, Dogville) a végefőcíme alatt is a Young Americans című Bowie-számot használta, a Hullámtörés-ben pedig a Life on Mars csendült fel.

Ilyen durva előzetest még sosem láttunkhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20140905-a-nimfomanias-ii-resz-rendezoi-valtozat-elozetes-lars-von-trier-stacy-martin.htmlSok hűhó pár álló dákóérthttp://www.origo.hu/filmklub/blog/riport/filmfesztival/20140210-sok-huho-par-allo-dakoert-a-nimfomanias-hosszu-verzio-lars-von-trier-shia-lebouf.htmlTúl lehet adagolni a szexet?http://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20140829-harom-reszlet-lars-von-trier-a-nimfomanias-cimu-filmjebol-charlotte-gainsbourg-jamie-bell-stellan.html


Hasonló cikkek