Mozgás, ki a szabadba!

Télen mivel is lehetne a gyerekeket leginkább mozgásra bírni a jó levegőn? Ha van hó, egyszerű a helyzet: nincs jobb móka, mint a szánkózás, hógolyózás, hóember-gyúrás. Ilyenkor megtelnek a korcsolyapályák lelkes fiatalokkal és aki teheti, síelni megy…

Az együtt sportolás kiváló közös családi tevékenység lehet a mindennapokban is! Az egész piciket szánkózással, hógolyó-csatával és hóember-építéssel szoktathatjuk hozzá ahhoz, hogy a hidegben is jól tudjanak szórakozni.

Korcsolyára fel!…

Nyilván nem mindenki szereti a hideget. Ez csemeténkre is igaz lehet, akkor is, ha esetleg mi a téli sportok nagy rajongói vagyunk. Ha így van, vegyük maximálisan figyelembe és ne próbáljuk mindenáron ráerőltetni, ami ellenére van.

Ugyanakkor már  a néhány éves korú gyermek is alkalmas lehet arra, hogy korcsolyázni engedjük. E sportágnak az a nagy előnye, hogy el sem kell hozzá utazni, hiszen manapság már szinte bárhol lehet fedett jégpályát találni. Korcsolyázni már sok óvoda szervezésében is megtanulhatnak a kicsik.

 

A nagyobb gyermekek számára is nagyszerű szórakozást ígér a jégen csúszkálás – persze, leginkább akkor, ha kisebb korában már jól megtanulta a módját. Gyakran láthatunk a műjégpályákon vidáman összekapaszkodó nagyobb tizenéves társaságokat, akik kipirult arccal róják a köröket.

A síelés hasznossága

A szakemberek szerint a síelés nagyon jól fejleszti a mozgáskoordinációt, így akár könnyebben megtanulnak a picik kerékpározni is, ha síelni már tudnak. Azért azt fontos figyelembe venni, hogy a kisgyerekes síelés nem a felnőttek sportolásának igazi ideje, hiszen hamarabb elfáradnak, kevesebbet bírnak és nagyon oda is kell figyelni a kisebbekre.

A sízés nehezen képzelhető el magas hegyek nélkül. Ez pedig azt jelenti, hogy a legtisztább, legfrissebb levegőt szívhatjuk a tüdőnkbe a síelés során, ami külön pozitívuma ennek a sportágnak. A friss hegyi levegő és a gyönyörű tájképek látványa már önmagukban is kellemes élménnyé tehetik a közösen eltöltött időt.

 

Nyilván egy ilyen program sok tervezést és szervezést igényel, ráadásul pénztárcafüggő is. De ha valaki igazán elszánja magát: síruhát, sílécet bérelni is lehet és ha nem engedhetjük meg magunknak Svájc vagy Ausztria hegyeit, még mindig választhatjuk a Tátra vidékét, és hazánkban is akadnak területek ahol időszakonként hó és sípálya is várja az odautazókat.

Kellemes időtöltést kívánok!

Képek forrása:  http://www.mysoldierhollow.com, http://www.topratedtravel.co.uk


Hasonló cikkek