MSZP: A Fidesz lenyúlta az eltiltott vezetők súlyosabb megbüntetését

Eredetileg a párt javasolta azt, hogy börtönnel büntessék azokat, akiket az eltiltás sem tart vissza attól, hogy a közúton vezessenek.

A járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetők büntetésének súlyosbítása mellett érvelt csütörtöki online sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselője. Megemlítette: az e témában benyújtott törvénymódosítási javaslatát a kormánytöbbség „saját nevére vette”, így az Semjén Zsolt  miniszterelnök-helyettes előterjesztéseként került a parlament elé.

Annak ellenére, hogy nem elegáns ez a módszer, nagyon örülünk annak, hogy végre egy ellenzéki kezdeményezésből jó eséllyel törvény lesz, és emberi életeket tudunk megmenteni – jelentette ki a szocialista politikus. Hozzátette: ha a jövőben arra van szükség, hogy ellenzéki javaslatokat vegyen át a kormány vagy a fideszes többség, az sem nagy ár azért, hogy minél több emberi életet lehessen megvédeni.

Molnár Zsolt kiemelte: kezdeményezése csak azokat büntetné a jelenleginél súlyosabban, akik felelőtlenül, tudatosan és notóriusan szembeszegülnek a társadalmi normákkal, és úgy ülnek a volán mögé, hogy a szabálysértési hatóság vagy a bíróság korábban eltiltott őket a vezetéstől.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek