Munkácson Emese álma

Bortárlaton mutatták be az Emese álmát.

A 11 borászat egy-egy alkotását mutatták be a Munkácsy Mihály Művelődési Házban rendezett összejövetelen. Ám a főszereplő a 12. palack volt.

A Latorca-parti város patinás épületének kiállítótermében minden asztalon a hegy levének hangulatához illő dekoráció (Papp Viktória munkája) és egy idézet szerepelt. Rajkó Balázs rögtönzött interjúkat készített a borászokkal, akik elmondták, miért épp azt a nedűt választották a mai estére, és mi jellemző az itókára – tájékoztatott a rendhagyó programról a KISZó.

Bereczky István, a Kárpátaljai Magyar Borászok Egyesületének elnöke elmondta, a 3 éve alakult a csapat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Kárpátalján elősegítse a minőségi borok előállítását, illetve terjessze a borfogyasztás kultúráját. Az elnök elmondta, hogy tizenkettedik bor – az Emese álma – összefogás révén jött létre, abban az egyesület valamennyi tagjának szőlője benne van, így az a kárpátaljai közösség erejét, a magyarság összetartozását szimbolizálja.

Ez már a munkácsi magyar ház sokadik sikeres, nyitás előtti, felvezető rendezvénye. Kudlotyák Krisztina programfelelős a KISZó-nak megjegyezte, a hivatalos megnyitó már nagyon közel van, de a pontos dátumot még nem szeretné elárulni.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek