Munkavégzésről szóló igazolás – innen töltheted le

A police.hu-n is közzétették a munkavégzésről szóló igazolás formanyomtatványát, mely pdf formátumban le is tölthető az oldalról. A koronavírus járvány miatt elrendelt kijárási tilalom ideje alatt az alábbi szabályokat szükséges betartani:

Este 8 óra és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, tartózkodási helyén vagy szálláshelyén lenni. Ez alól a munkavégzés jelent kivételt, valamint ha valaki a munkahelyére megy, vagy onnan tart az otthonába, szálláshelyére. Szintén kivételt jelentenek a versenyszerűen sportolók, ők az éjszakai kijárási korlátozások idején is elhagyhatják az otthonukat, ha edzésre, sportrendezvényre mennek, vagy épp az edzésről, sportrendezvényről tartanak haza.

A kijárási tilalom alóli mentesüléshez a “munkavégzésről szóló igazolás” nyomtatvány kitöltése szükséges, amit a koronavirus.gov.hu oldalról, a police.hu, valamint a kormany.hu oldalról lehet letölteni. A nyomtatványt a munkáltató tölti ki és visszavonásig érvényes. Az igazolást a munkavállalóknak maguknál kell tartaniuk és rendőri intézkedés esetén fel kell tudniuk mutatni.

 Ugyancsak el lehet hagyni a lakóhelyet vagy szálláshelyet kutyasétáltatás céljából, de csak 500 méteres körzetben. A kutyafuttatók nyitvatartásáról, vagy bezárásáról ugyancsak a települési önkormányzatok dönthetnek. (MTI)


Hasonló cikkek