Mutasd a kerítésed – megmondom milyen a házad!

A kerítés az egyik legmeghatározóbb, ha az otthonod külsejéről beszélünk. Hiszen akárhogy is vesszük, bárki is közelít a házadhoz, a kerítést látja meg legelőször. A telken álló ház stílusa és minősége csak ritkán tér el egymástól.

Ennek ellenére egy régi, ódivatú kerítésből is olyan látványos, irigylésre méltót lehet kihozni, hogy aki elmegy mellette, biztosan megcsodálja. Sokszor még egy doboz festék megvételére sincsen szükség, csupán egy kis kreativitásra.

Fakerítések esetében az aszimmetrikus megoldás itt is megnyerő eredményt mutat. Nincs más teendőd, csak vedd elő a raktárból a fűrészt és a bátorságod, majd tetszőleges méretben és logika szerint vagdosd le a lécek tetejét. Hidd el, a végeredményért megéri! De még mielőtt nekiesnél, érdemes alkoholos filccel óvatosan megtervezni a lépéseket, hogy láthasd magad előtt, milyen lesz.

kerites

Ha van elég időd és szereted az aprólékos feladatokat, a lécek kifaragásával a legszebb kerítést hozhatod létre az utcában. Ebben az esetben mindenképpen tervezz előre! Rajzold fel, hogy milyen mintát szeretnél kivésni. Ügyelj rá, hogy ne vékonyítsad el túlságosan a darabokat, mert könnyen tönkreteheted a stabilitását. A folyamatot ne kapkodd el és vigyázz, a fa könnyen megrepedhet – itt tényleg minden türelmedre szükséged lesz.

Ha végeztél, fogj egy darabka dörzspapírt és csiszold át a felületeket, hogy a szálkákat eltávolítsad. Ezt követően egy védőfesték felvitele mindenképpen ajánlott.

Hogyha nem akarsz túl sok energiát belefektetni, de mégsem akarod elhanyagolni a kerítésed, fogjál pár virágcserepet és ízlésesen aggaszd fel őket szögek segítségével. Egyszerű megoldás és mégis feldobja az egész hangulatát. A virágcserepek köré akár egyszerű képkereketeket is feltűzhetsz, amely még jobban kiemeli a látványt.

Díszíteni nem csak virágcserepekkel lehet! Vegyél egy maroknyi szöget és óvatosan, valamely elképzelt minta alapján üsd bele a fokokba. Ha ez megtörtént műanyag szálakkal percek alatt összekötheted a képen látható módon. A minták és lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

Ha ennek ellenére mégis a festékes bödön után nyúlnál, ne csak egy színt bonts ki! Minél sűrűbb a kerítés, annál egyszerűbben festhetsz rá mintákat. Szinte bármi, ami jól néz ki a papíron, az jól fog mutatni a kerítéseden is.

Ha kedvet kaptál az alkotáshoz, köszönettel fogadjuk az elkészült remekműről készített képedet akár itt kommentben, akár Facebook oldalunkon is.


Hasonló cikkek