Múzeumok éjszakája – a Bács-Kiskun megyei könyvtárban is

Kalandos időutazásra invitál mindenkit Kecskeméten a Katona József Könyvtár jövő szombaton

Az év legrövidebb éjszakájához, Szent Iván éjéhez legközelebb eső szombaton, június 26-án rendezik meg az idei évben immáron 19. alkalommal a Múzeumok Éjszakáját. Az országos programsorozatból a kecskeméti Katona József Könyvtár is kiveszi a részét, ahol minden korosztály megtalálja a kedvére való eseményeket.

A családosok egy igazán bogaras délutánon vehetnek részt, ahol 16 órától egészen zárásig, 22 óráig lesz többek között mesehallgatás, kreatív, ügyességi és kvízjáték, társas és kézműves foglalkozás.

Az igazán bátor lurkók 16 és 17 órás kezdéssel egy mesés, interaktív foglalkozásra ülhetnek be, Azok, akik úgy érzik, már kinőttek a mesék világából, azoknak ajánlják a Europe Direct Információs Központ – Bács-Kiskun Megye szervezésében megvalósuló programokat. 16 órakor kezdődnek az európai múzeumokkal és könyvtárakkal kapcsolatos társasjátékok, és a szintén 16 órától egészen késő estig tart a VR bemutató, mely futurisztikus élményeket tartogat.

Természetesen a felnőtt közönségről sem feledkezik meg a könyvtár. 19 órától egy előadással egybekötött kiállításon vehet részt a nosztalgiázni vágyó közönség, míg 20 órától egészen zárásig a hatvanas évek filmhíradói repítenek vissza mindenkit a múltba, ahol a szóban forgó rovarokat akár a kézbe is vehetik – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek