Muzsikál az erdő

Kecskemét-Hetényegyházán, a Nyíri erdőben nagy érdeklődés kísérte szombaton a Muzsikál az erdő a hírös városban című összművészeti rendezvényt. Az egész napos ingyenes program keretében a zenét ötvözték a természeti értékekkel

Nagy hagyománya van a Muzsikál az erdő országos rendezvénysorozatnak, melynek idén három állomása van. Az elsőt Kecskeméten és a Tőserdőben, a másodikat júliusban a Mátrában, a harmadikat ősszel Gyulán és Nagyváradon tartják meg.

Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke örömmel számolt be róla, hogy sokan látogattak ki rendezvényükre. Minden korosztály képviseltette és nagyon jól érezte magát. Szombaton az időjárás is kedvezett a zenét és természetet kedvelő közönségnek. A Nyíri erdőben, a Vackor vár melletti területen tartalmas zenei és természetközeli programokból válogathattak a látogatók. Felléptek többek között a Kodály iskola tehetségei is. A zene mellett volt erdőjárás, gyógynövény bemutató, de sokan érdeklődtek a rovásírás, fafaragás iránt is.

Vasárnap 10 órától Tőserdőben, a Holt-Tisza partján folytatódik a program. Az ingyenes programok fókuszában szintén a zene és a természet áll. A helyi termékek bemutatóján képviselteti magát a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, Horváth Lászlóné a gyógynövényeivel, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet és a megyei önkormányzat – írta a napokban a BAON.


Hasonló cikkek