Naď biztos benne, a kormánykoalíció nem fog megbukni a főügyészválasztás miatt

A kormánykoalíció biztosan nem fog megbukni a főügyészválasztás miatt. Ezt Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter jelentette ki a szerdai kormányülés után.

“A koalíció biztosan találni fog egy közös jelöltet” – tette hozzá. Ezzel kapcsolatban tárgyilagos, konstruktív és baráti tanácskozást emlegetett.

A főügyészjelölt-választásra későbbi időpontban, december 1-jén, 11 órakor kerül sor. Erről a parlamenti képviselők határoztak a koalíció 4 frakciójának javaslatára. A parlamenti jelöltválasztás eredetileg szerdára volt betervezve. A főügyészjelölt-választáson 7 pályázó indul. A főügyészt az államfő nevezi ki.

Az előző főügyésznek, Jaromír Čižnárnak július 17-én lejárt a hétéves megbízatási ideje. Bár az új főügyész kinevezéséig még betölthette volna a funkciót, Zuzana Čaputová államfőtől a felmentését kérte. Erre augusztusban került sor.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek