Naď szerint az orosz vakcináról szóló tárgyalásokkal Matovič csak befejezi azt, amit elkezdett

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter az orosz Szputnyik V vakcináról szóló tárgyalásainak pragmatikus okai vannak.  Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter szerint további, külpolitikai kérdéssel nem fog foglalkozni.

Ha valaki megtette az első lépéseket a Szputnyik V vakcinával összefüggésben, akkor fejezze is be.” – mondta Naď, aki elismételte, Szlovákiában félmillióan csak az orosz oltóanyaggal hajlandóak magukat beoltatni.

Ennek ellenére egyetért Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszterrel abban, hogy Oroszország a saját propagandájára használja fel a vakcináját. Hozzátette: amennyiben a vakcina hatásosnak bizonyul, hajlandó ettől eltekinteni.

Elismerte ugyanakkor, hogy Matovič, legutóbbi magyarországi látogatása során tett néhány nyilatkozata nem volt szerencsés. Nemtetszését fejezte ki továbbá Gyimesi György (OĽaNO) parlamenti képviselő Szlovákia diplomáciájáról szóló nyilatkozatait illetően.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek