Nadrágot, fát, pityókát visznek külföldre Háromszékről

A készruha, fa, a krumpli és a gépkocsialkatrész ebben az évben Kovászna megye legfontosabb exporttermékei. Az import terén a gumiabroncsok, elektromos alkatrészek, háztartási berendezések a nyerők.

Az Országos Vámhivatal Kovászna megyei kirendeltségének mérlegéből az derül ki, hogy külföldről gépkocsi-abroncsot, poliészter rostot, textilterméket, elektromos alkatrészeket, háztartási berendezéseket, játékokat, zöldséget és gyümölcsöt hoztak be Háromszékre.

Idén több mint 10 ezer vámeljárást hajtottak végre, ebből közel háromezer vonatkozott importra 293,8 millió lej értékben, és 7835 exportra 516 millió lej értékben. Kovászna megyéből nadrágot és textilárut exportáltak az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába, Jordániába és Oroszországba, farönköt és fűrészárut Törökországba, Indiába, Indonéziába, Japánba, az Amerikai Egyesült Államokba, az Arab Emirátusokba, Szaúd-Arábiába, Kínába, parkettet és fa építkezési elemeket Svájcba, gépkocsialkatrészt Törökországba, Mexikóba, Dél-Afrikába, Tunéziába és az Amerikai Egyesült Államokba, kartondobozt és hullámkartont, varrócérnát, krumplit, játékot és gumiabroncsot Moldáviába, puzzle-t Kanadába és vadásztrófeákat Ukrajnába, Svájcba és az Egyesült Államokba. A vámeljárások során 38,3 millió lej folyt be Háromszéken az államkasszába. Huszonhárom esetben derítettek fényt vámcsalásra, ezekért 260 ezer lej bírságot róttak ki. A postahivatalnál 4600 magánszemélyeknek küldött csomagot vámoltak el.

szekelyhon.ro


Hasonló cikkek