Nádvágás a Sóstón

Levágták a nádat a kiskunhalasi Sóstó partján, hiszen évtizedek óta visszatérő probléma a nádvágás, a gyakori enyhe telek miatt ugyanis csak ritkán fagy be egybefüggően olyan vastagságúra a tó vize, hogy arra biztonsággal rá lehessen menni.

Az elmúlt év tavaszán a tűzoltósággal egyeztetve és annak szoros felügyeletével tervezett nádégetést hajtottak végre a tavat üzemeltető Sóstó Sporthorgász Egyesület tagjai, ennek köszönhetően a hosszú évek alatt felgyülemlett nád jó kétharmadát sikerült eltakarítani.

Jáger Szabolcs egyesületi elnök elmondta: idén, a korábbi évekhez hasonlóan, a halasi Színvonal-Bau Kft. dolgozói végezték társadalmi munkában a partszakasz rendbetételét, a cég évek óta ezzel támogatja a halasi horgászegyesületet.

Az elmúlt évek több száz millió forintos önkormányzati fejlesztéseinek, valamint az elmúlt hetek csapadékos időjárásának köszönhetően megemelkedett a tó vízszintje, de az optimálisnál alacsonyabb a vízállás. Ha az időjárás hidegebbre fordulna, és befagyna a tó vize, arra kérnék a tóhoz látogatókat, hogy ne menjenek a jégre, mert az alacsony víz miatt leszűkült a halak és más vízi élőlények élettere, valamint az életritmusukat is megzavarnák.

Forrás: baon.hu

Juhász Márta

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek