Nagy érdeklődés mellett zajlott a Petőfivárosi Szüreti Mulatság és Sokadalom

Már vasárnap délelőtt valódi vásári hangulat alakult ki a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola melletti futballpályán megrendezett rendezvényen

A szüreti mulatságot a Kecskeméti Örömfestők kiállításával Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy a pandémia okozta nehéz helyzetben, talán még fontosabb szerepe van a művészetnek, mint valaha. Az Almási Zsuzsanna által vezetett Kecskeméti Örömfestők csoport idén ünnepelte fennállásának ötödik évét, és őszi témájú kiállításuk valódi életörömöt csempészhet a szürke hétköznapokba.

A szabadtérre tervezett szüreti sokadalom ünnepélyes nyitóbeszédét az eredeti programtól eltérően Polyák Albert, a Nemzeti Közművelődési Intézet korábbi főigazgatója tartotta.

A megnyitót a Vásárhelyi Pál Általános Iskola művészeti tagozatos diákjainak műsora követte, valamint a Kálmán Lajos Óvoda Süni csoportja is fellépett. Az elmaradhatatlan céllövölde, dodzsem, kisvasút és körhinta mellett ügyességi játékok, gulyásfőzés, és versenyek várták az érdeklődőket, miközben a család nagyja elérzékenyülten nézte a kisebbek színpadi produkcióit – írja a BAON.

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek