Nagy lépést tesz a nemzetközi terjeszkedés terén az AutoWallis

Jelentős lépést tesz a nemzetközi terjeszkedés terén az AutoWallis, miután az Opel márka importőre lehet Horvátországban, Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A tájékoztatás szerint újabb autómárka, ezúttal az Opel importőri jogát szerezheti meg a folyamatban lévő tranzakció sikeres zárása után az AutoWallis leányvállalata, a Wallis Automotive Europe (WAE Kft.) három országban. A Horvátországra, Szlovéniára és Bosznia-Hercegovinára kiterjedő megállapodás alapján a WAE az érintett országok importőri tevékenységhez kapcsolódó munkavállalóit átveszi, és a versenyhatósági engedélyeket követően kezdi meg az Opel márka forgalmazását.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója szerint a csoport történetének meghatározó akvizíciója a megállapodás, mivel a WAE ezzel az egyik legjelentősebb német autómárka importőrei közé léphet be. Ennek eredményeképpen az AutoWallis jelentősen növelheti újgépjármű-értékesítését, az Opel 11 700-at adott el a márkából tavaly az érintett három országban.

Ormosy Gábor felidézte, hogy a társaságnak idén ez az ötödik jelentős üzletfejlesztése. Az év elején a legnagyobb magyar Opel-kereskedés megszerzését, áprilisban a Jaguar és Land Rover modellek magyarországi forgalmazásának megkezdését, júniusban a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedés átvételét, pár hete pedig a Nyugat-Magyarországon meghatározó pozíciójú, hét jelentős autómárkát értékesítő és szervizelő Iniciál Autóházban történt részesedés szerzését jelentette be a társaság.

Az AutoWallis tavaly meghirdetett stratégiája szerint a társaság 2024-ig árbevételének megduplázását tervezi. A vállalat célja, hogy 2029-re a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen.

Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szervizszolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen.

A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis British Motors, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, a Wallis Kerepesi, a Wallis Autókölcsönző, valamint az Iniciál Autóház.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír 86,4 forinton zárt szerdán. Az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyama 126 forint, a legalacsonyabb 51,2 forint volt.


Hasonló cikkek