Nagy mennyiségű veszélyes hulladékot ástak el Komáromfüss mellett

A rendőrség keresi azokat az elkövetőket, akik veszélyes hulladéknak számító, azbesztet tartalmazó Eternit-tetőszerkezeti darabokat ástak el Komáromfüss (Komáromi járás) határában.

Természetőrök mintegy egy héttel ezelőtt fedezték fel a hulladékot, aminek egy részét már nem győzték elásni. Már mintegy 20-30 tonnát sikerült feltárni. A Joj TV szerint a közeli, egykori szövetkezet épületének tetőborításáról lehet szó.

A speciális csapatnak először stabilizálnia kellett a területet, hogy az azbesztpor, amely belégzés esetén rendkívül káros, ne szálljon fel, és ne jusson be a légkörbe. Amikor ilyen tetőszerkezetet bontanak, ott le tudják az egész felületét permetezni az arra szolgáló anyaggal, ám így ez bonyolultabb.

A veszélyes hulladék biztosításának és elszállításának költségeit pillanatnyilag az állam állja, de azt behajthatja a felelősön, amennyiben kiderül, hogy ki az.

Forrás: parameter.sk, Joj TV

Fotó: Noviny.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek