Nagy méretű csomag? Erre is van megoldás!

Vásároltál egy nagy méretű bútort, de nincs hozzá megfelelő járgányod, hogy az otthonodba juttasd? Amikor nagy méretű csomagokról van szó, az nem kis fejtörést okoz. Hiszen nem minden futárszolgálat vállalja bizonyos méret fölött a kézbesítést, ráadásul nem biztos, hogy a szomszédot meg lehet kérni, hogy vegye át a csomagokat, amikor nem vagyunk otthon.

Kitől kérjek segítséget, ha nagy csomagom van?

Van egy olyan futárszolgálat, ami kifejezetten a nagy méretű csomagokra specializálódott, ez pedig a HDT. Amiért pedig érdemes megjegyezned a nevüket, hogy magánszemélyként is igénybe veheted a szolgáltatásaikat.

Magyarország teljes területére adhatsz le futárrendelést, ugyanis 10 depójuk is van. Mivel nem egy átlagos futárszolgáltatóról van szó, így a küldemény felvétele is máshogy történik egy kicsit. Mivel meg kell szervezniük, hogy a csomagot felvehessék, így a megbízás leadásától számítva 1-4 napon belül veszik fel azt. A kiszállítás további 2-4 napot vesz igénybe, így hosszabb csomagküldési idővel kell számolnod.

Mi van akkor, ha hétköznap nem tudod átvenni a nagy méretű csomagot?

A HDT-nek erre is van megoldása, ugyanis hétvégén is vállalnak szállítást. Ez a küldemények jellegéből adódóan kifejezetten nagy előnyük, hiszen így neked is van lehetőséged megszervezni, hogy a csomagátvétel időpontjában otthon tartózkodj, és akár segítséged is legyen.

Továbbá van lehetőség arra is hogy a HDT-vel szállított küldeményt csomagpontra kérd, így a futárnak nem kell kétszer is vesződnie azzal, hogy megpróbálja kézbesíteni ezeket az igen tetemes méretű csomagokat. Kalkulálj a Csomagnet.hu oldalán, töltsd ki adataiddal értelemszerűen az adatlapokat, és már várhatod is a futárt.

Hasznos tippek a HDT csomagfeladáshoz

Minden olyan tudnivaló, ami általában igaz a csomagfeladásra, az ezeknek a különleges küldeményeknek az esetében is igaz. Ugyanakkor itt kiemelten fontos, hogy a szállítmányok értéke is nagyobb, valamint hogy többletköltséggel kell számolnunk abban az esetben, hogyha a futár nem tudja felvenni a csomagot.

Egy csomagban több terméket is küldhetsz, de vedd figyelembe a maximális méreteket. A csomag összeadott hosszúsága, szélessége és magassága nem lehet nagyobb 3 méternél. Amennyiben mégis nagyobb lenne, a szállítási költség azonnal megduplázódik. A leghosszabb oldal ez esetben is maximum 2,5 méter lehet, a második leghosszabb oldal pedig két méter.

A csomagok súlyára vonatkozóan is van felső határ, ami 80 kg. Amennyiben ezt túllépjük, többletköltséggel kell számolnunk. Ez a futárszolgálat is kizárólag biztonságosan csomagolt küldeményeket vesz fel, a szállítási költségben viszont nincs csomagolási díj, így fontos, hogy fordíts figyelmet arra, hogy csomagod megfelelő állapotban várja a futárt. Van néhány olyan termékcsoport, aminek szállítására nincs lehetőség, ilyenek: az állatok, növények és nem vállalják a törékeny áruk kézbesítését, illetve fegyvereket és cigarettát sem fuvaroznak.


Hasonló cikkek