Nagyböjti gyűjtés: évről-évre sikeresebb

2014-ben 46, tavaly 53, idén pedig már 60 csomagot állítottak össze az önkéntesek azokból a tartós élelmiszer adományokból, melyeket a Környei Katolikus Karitász hagyományos Húsvét előtti felhívására jelentkezők juttattak el az elmúlt napokban a gyűjtőhelyre.

A Nagyböjti gyűjtés általában szerényebb eredménnyel zárul, mint az Adventi időszaki, ám ha évről-évre ilyen szépen gyarapodik a segíteni tudók és akarók tábora, akkor elképzelhető, hogy hamarosan idejét múlttá válik ez a megállapítás. Az adományok rendszerezésekor ugyanis kiderült, hogy a mennyiség szinte megközelíti a decemberit, s az is megállapítható, hogy mind többen válogatnak tudatosan, hiszen az „alapadományok”, mint a liszt, cukor, rizs mellett, a gyerekekre gondolva 30 kilónyi édesség és keksz, valamint 6 kg tea, kakaó, pudingpor is sorjázott a polcokon. Sőt, Varga Zsuzsanna felajánlásának köszönhetően a kicsik számos új gyermekjáték közül is válogathatnak kedvükre.

A többségében sokgyermekes, szerényebb körülmények között élő nagycsaládok és néhány idős rászoruló számára összeállított csomagok alapját további 72 kg liszt, 68 kg cukor, 64 kg rizs, 47 l olaj, 40 kg konzerv, 30 kg tészta, 32 üveg lekvár, befőtt, 20 kg bab, lencse, 16 l tej, szörp, 10-10 kg dara, morzsa, illetve margarin és zsír, valamint 5 kg burgonya biztosította. A szervezet raktárában három nap alatt nagyjából 450 kilónyi élelmiszer, a Székesfehérvári Egyházmegyében tartott Húsvét előtti gyűjtések legnagyobb mennyisége gyűlt össze, ez is jelzi, hogy Környén mind többen nyújtanak segítő kezet a rászorulóknak.

A Környei Katolikus Karitász ezúton fejezi ki hálás köszönetét valamennyi adományozó számára!

 

(Nyitókép: Illusztráció)


Hasonló cikkek