Nagymegyeri diákokkal találkoztak a South Park hősei

Dolmány Attila és Csőre Gábor az angol South Park-sorozat két magyar hangja ellátogatott Nagymegyerre.

A Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola tanára, Darnai Bálint kezdeményezésére közönségtalálkozóra hívtak meg 2 ismert magyar szinkronszínészt, Dolmány Attilát és Csőre Gábort, akiket a közönség elsősorban a South Park animációs sorozat 2 főszereplőjének a hangjaként ismer. Hála Darnai tanár úrnak, aki pár évvel ezelőtt szintén megpróbálkozott a szinkronizálással, és azóta is jó kapcsolatokat ápol a magyar szinkronszínészekkel, megadatott az iskola diákjainak is, hogy betekintsenek a szinkronizálás rejtelmeibe és kulisszatitkaiba.

„Biológia és etika szakos tanár vagyok, de a kulturális rendezvények szervezésének megtisztelő feladatát is megkaptam pár évvel ezelőtt. A színészek, akik nagyon nem szeretik, ha szinkronszínésznek skatulyázzák be őket, amint megtudták, hogy felvidéki magyar iskola diákjairól van szó, azonnal igent mondtak a meghívásra.” – mondta Darnai Bálint. A diákoknak lehetőségük volt élőben látni és hallani, hogyan is zajlik a szinkronizálás, mivel interaktív volt a közönségtalálkozó, és a színészek néhány lejátszott eredeti filmkocka erejéig ízelítőt adtak a szinkronizálás nem is olyan egyszerű gyakorlatából. A színészek azt is elárulták, hogy az eredeti angol South Park- sorozat nyelvezete sokkal szalonképesebb, mint a magyar változat, mert az angol nyelv jóval szerényebb a vulgarizmusok kifejezése terén, míg a magyar nyelv ebben is hihetetlenül gazdag. Ám a vulgarizmusok nem öncélúak, sokkal inkább szolgálják a jelenet hangulati megjelenítését, mint az expresszív kifejezések halmozását.

A közönségtalálkozón az iskola valamennyi diákja részt vett, több mint 120-an voltak. Nemcsak a közönség, a művészek is nagyon élvezték a beszélgetést, elmondásuk szerint otthon, Magyarországon is ritkán van alkalmuk ilyen találkozásokra, külföldi magyarok lakta területeken még kevésbé.

Darnai jelezte, tavasszal újabb hírességet fogadnak a szakközépiskola falai közt, de részleteket egyelőre nem árult el.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek