Nagyobb árbevétellel számol a Masterplast

A Masterplast Nyrt. megemelte az idei évre vonatkozó árbevétel- és eredmény-előrejelzését az első nyolc hónap eredménye és tendenciái alapján.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett tájékoztatás szerint az építőanyagokat gyártó társaság 2021-ben 190 millió euró árbevétellel számol a januárban közölt 151 millió euró helyett.

Az adózás, kamatfizetés és értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) előrejelzését 22,2 millió euróra emelte a korábbi 16,9 millió eurós várakozásról. Az EBITDA-hányad így 11,7 százalékot érhet el 11,2 százalék helyett.

Az adózott eredmény várhatóan eléri a 15,1 millió eurót, míg korábban 10,1 millió euróval számolt a társaság. Az eredményhányad így 7,9 százalékra emelkedhet a korábbi előrejelzésben szereplő 6,7 százalékról.

A társaság 2021. évi fejlődését jelentősen támogatta az építőanyag piacon tapasztalható kiemelkedő keresletnövekedés, valamint a dinamikusan fejlődő egészségipari ágazat teljesítménye – írták a közleményben.

A további évekre vonatkozó eredmény előrejelzések felülvizsgálatát a társaság stratégiai tervének 2022. januári frissítését követően fogja közzétenni – jelezték.

A Masterplast 2020-ban 122,7 millió euró konszolidált árbevétel mellett 6,4 millió euró adózott eredményt ért el. A tavalyi EBITDA-eredmény 11,1 millió eurót tett ki.

A társaság részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői tőzsdenapot 4710 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 4850 forint, a legalacsonyabb 660 forint volt.

Üzlet | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek