Nagyot nőtt a K&H eredménye

A K&H Csoport eredménye a rendkívüli tételektől megtisztítva 31,2 milliárd forintot tett ki az idei első fél évben, ami 22 százalékkal magasabb az egy évvel korábbihoz képest – mondta Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója sajtótájékoztatón, Budapesten szerdán.

Kiemelte: a növekedés motorja a hitelezés volt, az ügyfélhitelek 13 százalékkal nőttek éves összehasonlításban, a hitelállomány így elérte az 1875 milliárd forintot. Az új lakossági hitelkihelyezés 150 milliárd forintot tett ki az első fél évben, ami 44 százalékos növekedésnek felel meg – tette hozzá.

Guy Libot tájékoztatott arról is, hogy az ügyfélbetétek 11 százalékkal bővültek a január-júniusi időszakban az egy évvel korábbihoz mérten, és állományuk így elérte a 3202 milliárd forintot.

A fenntarthatóság egyre fontosabb téma lesz a jövőben a pénzintézeteknél – hívta fel a figyelmet a vezérigazgató utalva a rendkívüli időjárási jelenségekre. Hozzáfűzte: a megújuló energiaforrások finanszírozásának értéke a pénzintézetnél mára már meghaladta a 100 milliárd forintot. Arra is kitért, hogy első feladatuknak a saját környezeti hatásuk csökkentését tartja, elmondása szerint a csoport az év végére el fogja érni a teljes klímasemlegességet.

Gombás Attila, a K&H Bank pénzügyi divízió vezetője a részleteket ismertetve elmondta, hogy az új lakossági jelzáloghitelek állománya a pénzintézetnél az első fél évben 55 százalékkal növekedett, szemben a piac 33 százalékos bővülésével.

A pénzintézet által folyósított babaváró hitelek értéke 33 százalékkal nőtt 2020 első fél évéhez képest – mondta a pénzügyi vezető hozzátéve, hogy a piac közben 9 százalékkal csökkent.

Németh Balázs, a pénzintézet innovációs vezetője azt hangsúlyozta, hogy tovább folytatják a digitális átalakulást, aminek eredményeképpen a bank ügyfeleinek 82 százaléka mára már digitálisan aktív.

A bank ügyfelei a számlák 40 százalékát az azonnali számlanyitási applikáción keresztül nyitják meg – hangsúlyozta az innovációért felelős vezető. Arra is kitért, hogy mióta a bankcsoport mobilbankjában a fogyasztási hitellel együtt már törlesztési biztosítás is köthető, az összes fogyasztási hitel felére kötöttek ilyen biztosítást az ügyfelek.

Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója tájékoztatott arról, hogy a biztosító adózás utáni eredménye az első fél évben 4,2 milliárd forintra nőtt.

A nem életbiztosítási üzletág díjbevétele elérte a 28,5 milliárd forintot június végére, ami a Casco, a lakásbiztosítás és a kkv-biztosítások dinamikus bővüléséből adódott – ismertette a biztosító vezetője.

Az életbiztosítások Nik Vincke szerint jól teljesítettek az első fél évben. A rendszeres díjas, befektetési egységhez kötött (unit-linked) biztosítások 37 százalékkal, a rendszeres díjas kockázati életbiztosítások pedig 10 százalékkal bővültek az egy évvel korábbihoz képest – ismertette a számokat.

Üzlet | PannonHírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek