Nagyszabású fejlesztések Nyékládházán

Csaknem 200 milliós energetikai fejlesztés zárult Nyékládházán: a város stratégiai intézményeinek fejújítása fejeződött be a napokban.

 

varoshaza_atadas_Nyekladhaza

 

Nagyszabású energetikai fejlesztések, épület-felújítások zárultak a napokban Nyékládházán. A városháza, az iskola, valamint a városgondnokság felújított épületét szombaton délelőtt tartották.

Takarékos gazdálkodásának köszönhetően az elmúlt évben 181 millió forint állami támogatást kapott Nyékládháza Város Önkormányzata a Belügyminisztériumtól. Ebből a pénzből újult meg az év elején egyebek közt a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár épülete, lezajlott a napközi-konyha teljes korszerűsítése, a Szent István utca felső szakasza és a Mókus-köz, illetve a napokban zárult a városháza épületének felújítása is.

A városháza 1936-ban e célra épített Polgármesteri Hivatalának munkálatai során a teljes belső és külső építészeti, épületgépészeti és épületvillamossági felújítás valósult meg. Új és komfortosabb ügyféltereket alakítottak ki, bővítették a várótereket, illetve egy több férőhelyes parkolót is kiépítettek.

A nyékládházi közintézmények energetikai felújítására vonatkozó, mintegy 129 milliós támogatási szerződést október közepén Budapesten, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban írták alá a város vezetői. A „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” című pályázat részben megoldja a Kossuth Lajos Általános Iskola energetikai problémáit. A csaknem 40 éves épület külső szigetelése, nyílászárócseréje és tetőszigetelése valósult meg szeptember elejétől. A remények szerint a fűtés és a világítás korszerűsítésével majd a kor követelményeit minden tekintetben kielégítő intézményt vehet később birtokba az egyre növekvő tanulóifjúság.

Mindemellett ugyan kisebb, de jelentős beruházás zajlott ugyanebből a forrásból a Városgondnokságon is, ahol szintén az épület külső hőszigetelésével és a nyílászárók cseréjével korszerűsítettek.

Nyékládháza városa a fejlesztések időszakát éli: az idén minden jeles ünnephez társult egy nagyobb átadás vagy avatás. A most lezárult munkák sem megállást jelentenek, hiszen a holnapokat további pályázatok, beruházások tervezése jellemzi Nyékládházán.

Mindennek okán Nyékládháza városának vezetése köszönetét fejezi ki a kormánynak és személy szerint Tállai András államtitkár úrnak, hogy támogatásukkal ilyen dinamikus fejlődést tudhat magáénak a város.


Hasonló cikkek