Nagyváradon fejezte be erdélyi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán hegedűművész

Nagyváradon fejezte be hétfőn erdélyi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán hegedűművész.

A világhírű előadóművész a nyolcnapos koncertsorozat utolsó előadása előtt a magyar közmédiának elmondta, a koncertekre több mint 15 ezren látogattak el, és több mint 10 millió forint adományt sikerült gyűjteni. Kijelentette: a magyar nemzet történetében mindig is az együttműködés időszakai voltak sikeresek, és az idei év a jótékonyság és az összefogás jegyében zajlik Magyarországon.

“Mindenkit arra biztatnék, próbálja ki, milyen csodálatos érzés kezet nyújtani embertársának. Hiszen soha nem tudhatjuk, mikor szorulunk mi magunk is segítségre. S akkor Isten küldeni fog olyan embereket, akik bennünket támogatnak a nehéz időkben. Köszönet illeti a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy támogatásukkal eljuthattunk Erdélybe, hirdetni az összefogás és a szeretet erejét” – jelentette ki a művész.

Az erdélyi koncertsorozatot a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nőszervezete szervezte. Biró Rozália szenátor, a nőszervezet elnöke a közmédiának adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a templomi előadássorozat egyfajta előkészület volt a húsvétra, és hitben is megerősítette azokat, akik meghallgatták valamelyik előadást, és egy nemes célra adakoztak. A célt valamennyi helyszínen a helyi nőszervezet határozta meg.

Marosvásárhelyen a Szent Erzsébet társulás gondozottjai, Csíkszeredában az Áradat Egyesület lelkisegély-szolgálata, Sepsiszentgyörgyön a bántalmazott nőkkel foglalkozó Szentkereszty Stephanie Egyesület, Nagyenyeden a helyi kórház, Zilahon a szilágycsehi Down Sindroma Egyesület, Kolozsváron a Yuppi Tábormozgalom Egyesület, Szatmárnémetiben a Gyöngyszem Egyesület és a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet, Nagyváradon pedig a Diakonia Alapítvány és a Caritas Katolika részesült a támogatásban.

kép: pestpilis.hu


Hasonló cikkek