Újabb NAKA-akciók: 24 és 7 személy végezte bilincsben

Újabb nagyszabású akciókat hajtott végre a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), amely során több személyt őrizetbe vettek.

A szlovák rendőrség a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a Holland (Holanďan) fedőnevű akciót Besztercebánya és Trencsén megyében hajtották végre. Összesen 7 személyt vettek őrizetbe, akiket kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

A NAKA szerdán a reggeli órákban is végrehajtott egy országos akciót is, amely az Állami Tartalékalap 36 közbeszerzését érinti.  Összesen 24 személyt tartóztattak le a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) illetékesei a szerdai Pompeji fedőnevű rendőrségi akció során. Az ügy 2016 és 2020 között kötött közbeszerzési szerződéseket érint. Erről Denisa Bárdyová, rendőrségi szóvivő tájékoztatta a TASR-t.

Kifejtette, hogy a vádemelés a különösen súlyos kötelességszegés bűntette miatt folyik, párhuzamosan a közbeszerzésen és a nyilvános árverésen elkövetett machináció bűntettével. A NAKA „saját megállapításai és az SŠHR jelenlegi vezetése által benyújtott bűnügyi feljelentés alapján” indított büntetőeljárást. Hamran István országos rendőrfőkapitány szerda reggel azt mondta, feltételezhető, hogy több ember ellen is vádat emelnek. Több helyen zajlottak a rendőri intézkedések.

Forrás: MTI, parameter.sk, parameter.sk

Fotó: TASR, illusztráció

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek