Nálad is útban vannak a befőttesüvegek?

Nem muszáj így lennie! A befőttesüvegek ugyanis nem csak a lekvár tárolására alkalmasak, és ha egy kicsit kreatív vagy, akkor még csak a helyet sem fogják foglalni!

A befőttesüvegek nem tagadás, hogy nagyon hasznosak tudnak lenni. Azonban ma az üzletek rengeteg élelmiszert ebbe csomagolnak bele. Az ember ezeket sajnálja kidobni, egy idő után viszont annyi halmozódik fel belőlük, hogy egyszerűen nem hagy helyet a fontosabb dolgok számára.

Befőttesüveg megoldások a konyhában

Befőttes üvegben nem csak lekvárt, hanem sót, cukrot és mindenféle fűszereket is tudsz tárolni. Tekerd le az üveg tetejét és fúrj rajta néhány lyukat. A lyukakba csavarj bele facsavart. Ha a konyhádban van olyan fafelület, amely a konyhaszekrény felett helyezkedik el, akkor szerencséd van, ebbe belefogatva máris megoldódott a helyproblémád.

Befőttesüveg

Ha nincs, az se baj – ragassz egy falapot a kívánt felületre és abba csavard bele a tetőt.

Ne feledd, hogy befőttesüvegbe bármit tárolhatsz – így például beleteheted evőeszközeidet is.

Befőttesüveg dekorációk

Előző cikkünkben már bemutattuk, milyen nagyszerű gyertya önthető befőttesüvegekbe. Azonban ezen felül számos dekorációs megoldásra fel lehet használni a befőttesüvegeidet.

Szórd tele az üveg alját kavicsokkal, helyezz bele néhány kisebb növényt, helyezd el valamelyik polcodon és máris feldobtad a szoba hangulatát.

Befőttesüvegek

A befőttes üvegek oldalát remekül lehet dekorálni üvegfestékkel. Rajzolj rá bármilyen mintát, töltsd fel vízzel és helyezz bele néhány szál virágot – remekül fog mutatni a konyhaasztalon!

Ha végképp kifogytál az ötletekből, használd malacperselyként befőttesüvegedet. Vágj egy akkora nyílást a tetején, hogy az érméket könnyedén beledobálhasd és akár bármilyen más dekorálás nélkül is jól fog kinézni a polcodon.

Befőttesüvegek a fürdőszobában

Befőttesüvegeidet a fürdőszobában is könnyedén felhasználhatod. Vágj egy kis lyukat a befőttesüveg tetejére, majd a résen keresztül vezess bele egy régi nem használt pumpás végű csövet. A tartályrészét töltsd fel szappannal és használd szappanadagolóként.

Tárolj befőttesüvegeidben mosóport, öblítőt vagy egyszerűen helyezd el benne a fogkeféket. Szórd tele virágszirmokkal vagy levendulával és használd illatosítónak.

Ez csak néhány ötlet volt a sok százból, amire a befőttesüveg alkalmazható. Neked milyen ötleted van a felhasználására? Tippjeidet Facebook oldalunkon!

Vélemény, hozzászólás?