Naperőmű épül Gyömrőn

Napkollektor-parkot létesítenek a Pest megyei Gyömrőn, a naperőmű helyszínéül szolgáló önkormányzati terület bérbeadásáról legutóbbi ülésén döntött a helyi képviselő-testület – tájékoztatta a település alpolgármestere hétfőn az MTI-t.

SAMSUNG

Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör) közlése szerint egy svájci hátterű cég hosszas tárgyalások után döntött arról, hogy projektjük Gyömrőn valósuljon meg.

A tervek alapján a korábban már újrahasznosításra alkalmassá tett egykori szemétbánya helyén, mintegy egy hektáron telepítenének napkollektor-parkot – mondta az alpolgármester.

Tájékoztatása szerint a területért jelképes összegű bérleti díjat kér a város, “cserébe” néhány éven belül a teljes önkormányzati intézményhálózat elektromos ellátását környezetbarát és olcsó napenergia biztosítaná, és a közvilágítást is innen ezzel üzemeltetnék. Addig is a keletkezett áramot az Elműnek értékesíti majd a beruházó – tette hozzá az alpolgármester. A naperőmű átadása 2017 végén, vagy 2018 elején várható – mondta Mezey Attila.

 Fotó: www.tisztaenergiak.hu


Hasonló cikkek