Napi motiváló – Honnan tudod, hogy az utadon jársz?

Tévedsz, ha azt hiszed, csak egy helyes út létezik számodra. Az igazság az, hogy több lehetőséged van jól megélni az életedet. Bármelyik út a tiéd, amellyel teljes mértékben azonosulni tudsz, amelyen, ha jársz, a szíved, a lelked és a szellemed harmóniában van egymással – amikor minden tettedben és minden általad kimondott szóban az érzelmeid és a gondolataid nyilvánulnak meg.

 

Hogy találhatod meg a saját utadat? Semmiképpen sem úgy, hogy mások elvárásai szerint cselekszel, vagyis úgy élsz, ahogy azt a környezeted elvárja tőled. Amikor a szíved, az elméd és a lelked harmóniában van egymással, akkor megtaláltad az utadat. Mit jelent ez? Azt, hogy a tetteid és a szavaid a gondolataidat és az érzéseidet tükrözik – vagyis nem csapod be önmagad. Arról is felismerheted, hogy jó úton haladsz, hogy nem kételkedsz a saját döntéseidben, és vállalod értük a felelősséget még akkor is, ha utólag kiderül, nem jól döntöttél. Egy rossz döntés még nem jelenti azt, hogy irányt kell változtatnod. Tökéletlen vagy, mint minden ember, így lehetetlenség lenne mindig helyesen cselekedned. 

És mi a helyzet akkor, ha rossz irányba tévedtél? Semmi vész, nem kell megijedned. Ha felismered, hogy az érzéseid, vagy a gondolataid zsákutcába vezettek, bármikor megváltoztathatod az útirányt. Az újrakezdéshez sosincs késő.

 

Nyitókép: Illusztráció

 


Hasonló cikkek