Napi motiváló – Maradj fiatal: tanulj nyelveket!

„Akárki, aki abbahagyja a tanulást, öreg, legyen bár 20 vagy 80 éves. Akárki, aki folyamatosan tanul, fiatal marad. Az élet legnagyobb dolga az, hogy az eszedet fiatalon tartsd.”  (Henry Ford)

Az agy folyamatos „trenírozása” hosszú ideig tartó szellemi frissességet eredményez. Tanulással sokat tehetsz azért, hogy az elméd még nagyon sokáig megfelelően működjön. Több országban folytatott kutatások eredményeképpen fény derült arra, hogy az agy „karbantartására” a legjobb módszer a nyelvtanulás.

Mit nyerhetsz azzal, ha megtanulsz egy – vagy több – idegen nyelvet, és alkalmazod is a megtanultakat? A folyamatos agymunkának köszönhetően:

–         az anyanyelvi ismereteid elmélyülnek;

–         jobb lesz a memóriád;

–         fejlődik a problémamegoldó képességed;

–         könnyebben hozol racionális döntéseket;

–         az időskori demencia és az Alzheimer-kór is sokáig elkerül.

Ha a nyelvtanulás elkezdéséről van szó, akkor nincs olyan, hogy „már késő”. Akárhány éves is vagy, válassz ki egy számodra szimpatikus kultúrát, és tanuld meg a nyelvét! Ahogy a mondás is tartja: „Annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz.” Kezdj bele ebbe az izgalmas kalandba; ismerd meg egy idegen nép kultúráját, szokásait, beszélt nyelvét! Ha így teszel, a nyelvtanulás agyadra gyakorolt jótékony hatásain túl egy színesebb, izgalmasabb és mozgalmasabb élet vár rád.


Hasonló cikkek